Home Reisverslag Denemarken Kamperen Denemarken, zomervakantie 2022

Kamperen Denemarken, zomervakantie 2022

door GewoonKamperen

Reisverslag kamperen in ❤️ Nederland, reisverslag kamperen in ❤️ Duitsland en reisverslag kamperen in ❤️ Denemarken

Het was zaterdag 15 mei toen we besloten deze zomervakantie te gaan kamperen in Denemarken met een tussenstop in Nederland en Duitsland. Weken waren we bezig geweest met het uitzoeken van de ideale camping voor ons. Mijn vrouw pakt altijd een ANWB camping gids en de ACSI campinggids. Ze maakt een lijst met potentiele campings per land en gaat dan vergelijken. Ik kijk op het internet naar geschikte campings. Deze zomer waren we op zoek naar een kleine / middelgrote camping met een (binnen) zwembad. Tijdens onze kampeervakantie in mei hadden we ook op kleine / middelgrote campings gestaan en dat was ons goed bevallen. De camping moest wel in de buurt liggen van interessante plaatsen die we dan konden bezoeken. We hoopte op mooi weer in Denemarken.

Heerlijke kamperen in Denemarken

Eigenlijk waren we te laat met zoeken van een leuke camping. Veel bekende campings waren al volgeboekt. Kamperen is HOT en veel Nederlanders hadden afgelopen jaar een camper of caravan gekocht. In eerste instantie wilde we naar Zuid-Duitsland. Een camping in de buurt van het drielanden punt: Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Vervolgens ook nog gekeken naar campings in Frankrijk. De campings die wij leuk vonden lagen bijna allemaal op 2 dagen rijden. Dat zou betekenen dat je al 4 reisdagen zou hebben op een vakantie van 2,5 / 3 week / weken. Daarnaast hielden we dit keer echt rekening met de reisafstand vanwege de hoge benzineprijzen. Elke dag gingen de prijzen omhoog.

Vorig jaar wilde we al in Denemarken gaan kamperen maar toen gooide Corona roet in het eten. We hadden toen al een gedeeltelijk plan klaar liggen.

Op 22 mei hadden we de knoop doorgehakt. We gingen niet vliegen maar ‘gewoon kamperen’ in Denemarken met een tussenstop in Nederland en Duitsland. We ging kamperen in het hart van Denemarken. In de regio Horsens onderdeel van het Kustland. We gingen kamperen aan het Horsens fjord in de Kustland-regio in centraal Jutland.

Via het internet hadden we meteen in Duitsland Camping Forellensee geboekt. Hier waren we al een keer eerder geweest. In Denemarken kozen we voor Horsens City Camping. Een (stads) camping aan het water, op ruim een uur rijden van Aarhus (Århus) en attractiepark Djurs Sommerland. (ZIE: VAKANTIEVERSLAG DENEMARKEN & ZWEDEN 2019 DEEL 1) We wilde een camping in de buurt van diverse golfbanen. Dit vond onze zoon belangrijk. Nadat we de camping hadden betaald kregen we snel een boekingsbevestiging. Hierin stond ook onze kampeerplek: 565. Dit bleek achteraf een superplek te zijn!

Eindelijk was het weer zover. Lekker kamperen. We waren in het Pinksterweekend niet weggeweest. Onze zoon had Cito’s en soms is het dan even belangrijk om niet te gaan kamperen.

Vertrek naar onze eerste overnachtingscamping in Friesland

Vanaf onze woonplaats naar Horsens City Camping was het 785 kilometer rijden. We vonden dat te ver om in 1 keer te rijden. Het was immers vakantie en dus besloten we eerst naar een camping in Friesland te rijden en daarna een paar dagen in Duitsland te gaan kamperen.

Muziek in de auto

Feest der herkenning. Vroeger ging ik met mijn ouders met de auto op vakantie naar Italië. Onderweg draaide we altijd muziek. Toen had je nog cassettebandjes. Lijkt wel een eeuw geleden. Was ook vorige eeuw. We hadden een speciaal bandje met reismuziek. Er kwamen liedjes bij en verdwenen liedjes maar het nummer Visite van Lenny Kuhr werd altijd meegezongen. En nog steeds vind ik dat een leuk nummer. Nu staat dit liedje in een gemaakte lijst op Spotify.

Eigenlijk herhaalt de geschiedenis zich. Met onze zoon hebben we ook een (zomerse) muzieklijst gemaakt voor onderweg naar de camping. Tijdens onze trip naar België en Frankrijk werd het nummer: Vluchtstrook van Kris Kros Amsterdam toegevoegd aan de Playlist. Diverse keren werd dit nummer tijdens onze vakantie in de auto hard meegezongen. Ook vinden we het liedje: Als de Zon Schijnt van Andre van Duin een gezellig nummer waar je vrolijk van wordt. Het liedje / deuntje van deze kampeervakantie was een liedje dat we in attractiepark Djurs Sommerland hoorde. Op Spotify kon ik het niet terug vinden maar ik heb het wel op YouTube gevonden. Dit deuntje werd gespeeld bij de attractie waar we als eerste in gingen.

Het oorspronkelijk plan was om op donderdag 28 juli naar Duitsland te rijden en daar twee dagen te blijven. Nu onze buren niet drie maar twee weken op vakantie gingen (zij zorgen voor onze huisdieren) konden we een dag eerder vertrekken. Op de vrijdag voor ons vertrek mailde ik Camping Forellensee of we een dag eerder konden komen. Al snel kreeg ik een reactie: Guten Tag, Das geht leider nicht. We moesten iets anders verzinnen. Ineens kregen we het idee om vast richting het Noorden van Nederland te rijden en een camping te boeken in de buurt van Burggolf baan St. Nyk in St. Nicolaasga. Op die manier konden we kamperen en golfen. Via de website van Burggolf had ik meteen een tijdslot gereserveerd.

Voordat we naar Duitsland zouden afreizen hadden we op camping het Oppertje in Lelystad (lees kampeerblog: Weekendje kamperen Lelystad & shoppen Batavia) de dissel nog even helemaal leeggemaakt. Waarom spullen meenemen die we niet nodig hadden of helemaal niet gebruikte. Elke kilo extra in de caravan was ook extra benzineverbruik naar Duitsland en Denemarken. Uiteindelijk hadden we een vuilniszak vol die mee naar huis ging.

Ook werden alle producten in de keuken op houdbaarheidsdatum gecheckt. Afbakbroodjes over datum en producten die we toch niet lange tijd hadden gebruikt werden ook mee terug genomen naar huis. We moesten gewicht besparen omdat we onze kampeeruitrusting hadden uitgebreid. Omdat onze zoon nu op zee (Fjord) ging SUPPEN hadden we besloten om bij de Decathlon een zwemvest te kopen. Ook wilde we met z’n drieën het water op. We wilde al heel lang een opblaasbare kano en dus kochten we 2 kano’s. Een driepersoons kano was geen optie en dus werden het er twee. Moeders en zoon in 1 kano en papa in 1 kano.

Ondanks dat we eind juli, begin augustus gingen kamperen in Denemarken vonden we het lastig om te bepalen of we nu zomerkleding moesten meenemen. Toen ik op 21 juli 2022 naar Buienradar keek zag ik dat de temperatuur voor de komende 14 dagen tussen de 18 en max 23 graden lag. Alleen zomerkleding was niet genoeg. ‘s avonds zou het afkoelen.

Twee dagen voor ons vertrek zag ik dat het op donderdag 28 juli Padenstedt half bewolkt en max 20 graden zou worden. Op vrijdag zou de temperatuur rond de 24 graden liggen maar wel bewolkt. (Mooi shop weer!) In Horsens zou het op zaterdag half bewolkt en 22 graden zijn. Niet te heet om de voortent op te zetten. Maar we gingen nu eerst nog een nachtje kamperen op Landgoed Eysinga State, St. Nicolaasga en golfen op golfbaan St Nyk in St. Nicolaasga. Ik had op Google Maps gekeken welke campings er in de buurt van de golfbaan lagen. Landgoed Eysinga State lag het dichtste bij de golfbaan. Snel nog even op ZOOVER gekeken. De camping kreeg een rapportcijfer 8.1. Zonder verdere research meteen de camping geboekt voor 1 nacht. We gingen er ‘blanco’ naartoe!

CAMPING 1: Landgoed Eysinga State, St. Nicolaasga (Friesland)

Het was woensdagochtend 10.45 uur toen we wegreden vanuit de caravanstalling naar Landgoed Eysinga State, St. Nicolaasga in Friesland. Landgoed Eysinga State is een vakantiepark met een camping in prachtig Friesland met een groot aantal voorzieningen.

Voor vertrek nog even de auto volgetankt. Ik had mijn powerbank weer gevonden, opgeladen en in de auto gelegd. Het is zo vervelend als mijn telefoon tijdens een rit uitvalt. Zeker als je muziek luistert. Zoals gebruikelijk hadden we op dinsdagavond de caravan weer helemaal vertrek klaar gemaakt. Het was 17 graden half bewolkt met nu en dan een bui. Extra fiets op de dissel. We waren er klaar voor. Nu alleen aankoppelen en wegwezen.

Gelukkig was de eerste rit niet heel lang rijden. Vanaf onze woonplaats naar Landgoed Eysinga State in St. Nicolaasga in de provincie Friesland was het 165 kilometer rijden (ruim 2 uur rijden met de caravan volgens Google Maps). Er stond gelukkig weinig wind. Als er veel wind staat merk je dat meteen aan het benzineverbruik. Ook moet je dan extra opletten en langzamer rijden. Ik neem geen enkel risico. We waren pas om 13.45 uur op de camping.

Landgoed Eysinga State, St. Nicolaasga (Friesland)

We konden makkelijk de auto en caravan vlakbij de receptie even neerzetten en inchecken. We hadden de keuze uit een aantal plekken maar die lagen op een druk familieveld en daar hadden we geen zin in. Op een veld tegenover waren nog een paar plekken vrij. Gelukkig waren de plekken niet bezet en konden we een plek uitkiezen. We waren zo gesetteld. Na een laat broodje reden we naar golfbaan: Golfclub Sint Nyk. Deze lag op slechts een paar kilometer van de camping. Het was er rustig. We konden na wat oefenballen op de driving range meteen de baan in. Het was nu rond de 20 graden en er stond gelukkig weinig wind. Het is altijd even wennen een nieuwe baan. Welke club je moet gebruiken, richting, bunkers, etc. Onze zoon had vanaf hole 1 meteen de slag te pakken. Ik sloeg mijn eerste bal in het hoge gras aan de linkerkant van de baan. Bal 1 was verdwenen.

Toen we eind van de middag weer terugkwamen maakte we een wandeling over de camping. We liepen rond een zwemmeer, langs glampingtenten, camperplaatsen met een eigen ligplaats voor de boot. We keken even bij het restaurant en het sanitair. Mijn eerste indruk van deze camping was positief.

Impressie Landgoed Eysinga State

Voor de eerste avond op de camping zorgen we altijd dat we eten klaar hebben. We hoeven het eten alleen nog maar in een grote pan op te warmen. Lekker snel en handig. Mijn vrouw had thuis al spaghetti klaargemaakt. We konden zo na het golfen snel eten. Even een gasfles uit de auto halen en de BBQ uit de caravan halen. Op het veld stond nog een houten tafel die we in de zon hadden gezet. Daar zaten we dan. Lekker buiten eten op de camping met pasta di mama!

Boek ook een camping in mooi Friesland

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

CAMPING 2: familien campingplatz Forellensee, Padenstedt, Duitsland

Op vrijdagochtend 29 juli rond half 10 reden we de camping af. We wilde we vanuit St. Nicolaasga via Groningen (A7) naar Padenstedt rijden. Toen we ‘s ochtends lazen dat deze was geblokkeerd door boerenacties, besloten we om te rijden. Hiervoor moesten we eerst een stuk terugrijden naar het Zuiden via de A32 richting Meppel en dan richting het Oosten rijden richting Duitsland. Via B-wegen toerde we richting onze eindbestemming. Voordat we de snelweg opgingen kwamen we nog langs een klein tankstation. Hier maar even de tank gevuld. Achteraf een goed idee. Ik kon daar tanken voor 1,66,9 per liter. De prijzen langs de snelweg lagen 20-30 eurocent hoger. Onderweg kwamen we bijzondere / oude caravans tegen.

Al jaren zijn er twee knelpunten in het verkeer als je naar Denemarken (Scandinavië) wilt rijden. De wegen rondom Bremen en Hamburg. We hoopte natuurlijk dat het mee zou vallen. Je moet een beetje geluk hebben. Bij Bremen konden we gewoon doorrijden. Bij Hamburg was het erg druk maar wanneer niet! De werkzaamheden rond Hamburg duren al jaren en de komende jaren blijven ze druk bezig met nieuwe wegen. Vrachtwagens, auto’s, campers en wij met onze caravan moesten over een smalle rijstrook door Hamburg heen. Ben altijd blij als alles goed gaat.

Rond half 4 stonden we bij de ingang van camping Forellensee. Het was half bewolkt. Voor de camping konden we makkelijk onze auto en caravan parkeren. We werden vriendelijk te woord gestaan. We stonden op het zelfde veld als drie jaar geleden en moesten nog steeds cash betalen. Ik ga, voordat we op vakantie gaan, altijd even pinnen. Cash is altijd handig!

Toen we het kampeerveld opreden waren we verbaast. Alles plaatsen waren bezet. Het was afgeladen en dat voor een overnachtingscamping. Er waren diverse kampeerders die hun voortent hadden opgezet. In eerste instantie was het even klooien met de caravan. Aan 1 kant van onze kampeerplaats hadden we gelukkig wat ruimte met een overdekt speeltoestel met een glijbaan. Op de hoek van onze kampeerplaats lag wel een grote kei / steen. Deze moest ik wel even met de auto ontwijken. Maar ik moest er wel voor zorgen dat de auto naast de caravan kon staan. We konden achter de auto een tafel en stoelen neerzetten. Na een korte wandeling over de camping besloten we, omdat het weer niet super was, te gaan winkelen in de kleding outlet in de buurt.

Designer Outlet Neumünster

Vanaf de camping was het slechts 11 minuten rijden naar Designer Outlet Neumünster. We waren hier eerder gaan winkelen maar ik kon mij daar nog weinig van herinneren. Waarschijnlijk hadden ze toen geen goede aanbiedingen. We hoopte deze keer wel de laatste Summer sale deals te scoren. Als eerste liepen we naar Ralph Lauren winkel. Nu wist ik het weer. Het waren de aanbiedingen die geen aanbieding waren. In Batavia lagen de prijzen aanzienlijk lager en hadden ze echte aanbiedingen! De outlet was wel uitgebreid en het zag er gemoedelijk uit. We waande ons even in een outlet in Florida. Gelukkig was het bij andere winkels wel sale. Bij Columbia hadden ze tot 70 % korting. Inladen… We waren volgens mij de laatste klanten die weg gingen / moesten.

Dag 2 relaxen op de camping & shoppen / tanken Duitsland

De volgende morgen was onze relax dag op de camping. Iedereen had (semi lekker geslapen. Er werd een eitje gebakken op ons mini grillplaatje en we gingen ontbijten achter de auto.

Voordat we in het meer gingen zwemmen reden we naar Neumunster. Als ik in Duitsland ben wil ik altijd Duitse worsten kopen voor de BBQ en dus reden we naar de LIDL. We vinden het altijd leuk om supermarkten in het buitenland te bezoeken. Gelukkig was de koelkast nog bijna leeg. Schuin tegenover de LIDL (Wasbeker Str. 335, 24537 Neumünster, Duitsland) lag een tankstation. Daar hadden we gewoon getankt. We hadden geen zin om op zoek te gaan naar een tankstation die een paar cent goedkoper was. Volgens mij was het ook nog CLASSIC Neumünster 1,889, Wasbeker Str. 342, 24537 Neumünster. De zon begon steeds meer te schijnen en het Forellensee (meer) lonkte.

Ik had voor ons vertrek op het internet gezien dat de benzineprijs in Denemarken nog hoger was dan in Nederland. Als zag ik wel verschillende prijzen op het internet langskomen. (2,44 EUR per liter Euro 95 (E10 op 1 juli 2022) De benzineprijs in Duitsland was gelukkig wel lager. Bij OIL! Tankstelle Brokstedt was de benzine Super E10 op 5 juli 1, 87.9 pr liter. Bij CLASSIC Neumünster 1,889, Wasbeker Str. 342, 24537 Neumünster was 1 eurocent duurder maar wel dichterbij! Het prijsverschil van 1 liter benzine tanken in Duitsland of Denemarken was gewoon 0,57 eurocent per liter.

Voordat we op vakantie gingen was het plan om op de camping in Duitsland twee dingen te doen. Bij mooi weer wilde we in het forellenmeer van de camping gaan zwemmen en een bezoekje brengen aan de outlet in de buurt. Voor de rest hadden we geen plannen. Thuis nog wel even de stad Neumunster gegoogled.

Thuis had ik al even op Google Maps gekeken waar de Designer Outlet Neumünster (Oderstraße 10, 24539 Neumünster, Duitsland) en de supermarkten in de buurt lagen. Vlakbij onze camping in Padenstedt hadden ze een LIDL. (Fehmarnstraße 13, 24539 Neumünster, Duitsland) en een ALDI. ALDI NORD (Altonaer Str. 164, 24539 Neumünster, Duitsland)

Ook wilde ik van tevoren weten waar de tankstations lagen. Bij JET Tankstelle (Altonaer Str. 147, 24539 Neumünster, Duitsland) kon je goedkoop tanken. Op wat groter afstand van de camping kon je nog goedkoper tanken: OIL! Tankstelle Brokstedt. Adres: Dörnbek 33, 24616 Brokstedt, Duitsland.

Bij terugkomst op de camping liepen we direct naar het zandstrand van de camping. Boekje mee. Daar lagen we dan in Duitsland op de camping aan een forellenmeer. Onze eerste zonnige dag op de camping. Uiteraard moest ik mee gaan zwemmen in het meer. Het water was wel fris. In het meer lagen diverse opblaasfiguren. Onze zoon had al snel een vriendje gevonden waarmee hij ging zwemmen. Papa had nu rust. Ik kon even de batterij opladen voor de tweede helft van de rit naar onze camping in Denemarken. Aan het einde van de dag konden we nog genieten van een mooie zonsondergang.

Al 50 jaar alles voor de buitenmens. Voor 17:00 besteld = zelfde dag verstuurd!

PADENSTEDT, DUITSLAND – HORSENS, DENEMARKEN

Vanaf de camping was het ongeveer 260 kilometer (3,5 uur) rijden met de caravan naar (familie) Horsens City camping in Denemarken. (Adres: Husoddevej 85, 8700 Horsens) Ik had in Duitland de tank volgegooid. In Denemarken was de benzine veel duurder dus wilde ik voor de grens bij Flensburg nog even tanken. Het idee was om in de buurt van Schleswig te gaan tanken.

Zaterdagochtend 30 juli rond half 9 reden we de camping af. De zon scheen. Het was 17 graden. Prima reisweer. Het zou volgens de ANWB een zwarte zaterdag worden. ‘Fingers crossed” We hadden geen haast. Op naar Denemarken! We waren vooral benieuwd naar Aarhus (Århus). Kopenhagen vonden we helemaal top. (Zie: VAKANTIEVERSLAG  DENEMARKEN & ZWEDEN 2019 DEEL 1) Nu maar hopen dat het kleine ‘broertje / zusje’ ook heel leuk was om te bezoeken.

Al snel zagen we dat het al heel snel druk begon te worden op de snelweg. Vooral naar het Zuiden was het erg druk. Overal zag je campers en caravan rijden. Tot onze verbazing zagen we dit keer veel Adria’s langsrijden. Het viel ons op omdat we zelf ook een Adria hebben. Denen houden van Adria. Leuk om te zien.

Op een uur rijden van Horsens zijn we nog even gestopt. Op het parkeerterrein stonden we tussen twee Adria’s. De caravan voelde zicht helemaal thuis in Denemarken. Bij de grens tussen Duitsland en Denemarken (Flensburg) stond een file. Alle rijbanen werden samengevoegd tot 1 rijbaan. Er werd door de douane gecontroleerd maar gelukkig konden we doorrijden.

Om de camping te bereiken moesten we door het centrum van Horsens rijden. Het was heuvelachtig. We reden langs het Fjord richting de camping door een prachtige villawijk over brede wegen. Het was bewolkt toen we aankwamen. Rond half 2 stonden we bij de ingang van familiecamping Horsens City camping. We konden de auto en caravan makkelijk parkeren in de buurt van de receptie. We waren de enige kampeerders die op dat moment incheckte. We wisten welke plek we hadden. Kampeerplek 565. Aan de rand van de camping. We waren benieuwd. We hadden een rustige plek gekozen. Toen we uitstapte kwam er een bepaalde rust over ons. We hadden allemaal hetzelfde gevoel op het zelf moment. We zijn er. Relax.

In eerste instantie wilde we meteen even verder kijken naar andere kampeerplaatsen maar snel waren we er achter dat we een super plek hadden uitgekozen. We keken vanuit onze caravan / voortent op het Fjord en onze directe buren (‘vaste’ Deense kampeerders waren er niet. We hadden alleen vriendelijke Duitse overburen. Een goed begin van de kampeervakantie in Denemarken.

Omdat we nu voor een langere tijd op 1 camping zouden blijven, besloten we meteen de voortent op te zetten. Altijd handig wat extra ruimte en ‘s avonds gezellig als het wat zou afkoelen. We hadden de voortent extra goed vastgemaakt met een stormband. De camping lag direct aan zee en als het weer zou omslaan wilde je geen problemen met de voortent. Gedurende onze hele vakantie heeft het niet 1 keer hard gewaaid. Soms was het windstil en ‘s middags begon het dan een beetje te waaien. Windkracht 2/3 max.

In de voortent hadden we nu een vaste eetplek / zithoek en hoefde we ook niet meer met toppers te slepen om een bed of zithoek in de caravan te maken. Het is altijd wel even werk om alles op z’n plaats te krijgen. Keukentje neerzetten, gasfles aansluiten, vuilnisbak in elkaar zetten, lampjes ophangen. Het was even doorpakken. Maar als alles staat is het wel gezellig. Ondertussen even ons camping oventje aangezet en een pizza gegeten. (Een halve pizza per keer kan er in)

Uitzicht vanaf onze kampeerplaats op Horsens City Camping

Horsens City Camping

Onderweg in Denemarken hadden we veel Adria’s gezien maar op de camping waren er ook veel Denen met een Adria. Onze Adria voelde zich helemaal thuis maar voelde zich wel klein. Sommige Adria’s waren wel 7,5 meter lang. Adria paradise.

Al snel kwamen we erachter dat we huisdieren hadden op de camping. Omdat we aan de rand van de camping stonden zagen we ‘s avonds kleine hertjes lopen (goed kijken op de foto) en kwamen we tweemaal een egel tegen. De tweede keer liep de egel langs onze voortent en twijfelde hij/zij of ze naar binnen zou gaan.

‘Hey’

Tijdens de vakantie heb ik nog nooit zoveel keer 1 woord uitgesproken. Het Deense woord: HEY. Hoi / Hallo in het Deens. Overal hoorde je dit woordje. Als ik over de camping liep, op de golfbaan, in het centrum van Horsens. Overal was het ‘HEY”. Een ander Deens woord wat ik geleerd heb is TAK. In het Nederlands: Dankjewel / dank.

Wat zijn de Denen een leuk en relaxt volk. Overal waar je komt wordt je vriendelijk te woord gestaan, geholpen. Je merkt dat de Denen nog alle ruimte hebben. Het land is net iets groter dan Nederland maar heeft maar 5.8 miljoen inwoners. De Denen hebben alle ruimte en dat merk je. Je kan makkelijker parkeren en in het verkeer zijn ze veel relaxter. Ben je op zoek naar een relaxt vakantieland? Denemarken is the place to be!

Relaxen op het heerlijke zandstrand aan de ‘Deense Rivièra’

Nu het weer elke dag beter werd hadden we geen zin om er op uit te trekken. ‘s Ochtends was het al vroeg boven de 20 graden. We zagen op Buienradar dat het in het Zuiden van Europa extreem warm was. Bij ons in Horsens in Denemarken was het heerlijk zomerweer. Max 26/27 graden met een zacht windje en ‘s avonds koelde het af naar 15/ 17 graden. In de eerste helft van onze vakantie konden we meer doen en in de tweede helft van onze kampeervakantie was het meer zon, zee en strand. Sinds tijden had ik de rust om lekker te lezen. Onze zoon had een groep kinderen waarmee hij gingen spelen / zwemmen / krab vissen.

Vanaf onze kampeerplaats was het een paar minuten lopen naar het heerlijke zandstrand. Gelukkig hadden we wel onze waterschoenen meegenomen. Met al die krabben in de buurt….

Door de week kwamen de meeste strandgasten direct van de camping gelopen. Het waren heel veel Nederlandse gezinnen met (kleine) kinderen, Denen zonder kinderen (vakantie was al voorbij in Denemarken) en een verdwaalde Duitser, Fransman of Belg.

Mensen sprongen van de steiger, waren aan het zwemmen, kampeerders waren aan het SUPPEN of hadden hun eigen kano meegenomen. ‘s Avonds kwamen ook de Denen naar het strand. Even afkoelen na een werkdag. Op de picknicktafels stonden vaak wegwerp BBQ’s. Mensen aten lekker op het strand.

Elke avond ging ik ‘s avonds met mijn vrouw een wandeling maken. Onze zoon was de hele vakantie ‘s avonds verdwenen. Voordat het echt donker was kwam hij dan terug naar de caravan.

Eerst even de konijnen aaien (hebben we thuis ook) en dan wandelen over het strand langs het Fjord. s’ Avonds was het water van het Fjord warmer dan de buitenlucht. Op dat moment gingen de Denen weer even zwemmen. We hebben prachtige zonsondergangen gezien.

zonsondergang Horsens fjord, Denemarken
zonsondergang Horsens, Denemarken
zonsondergang Horsens fjord, Denemarken

s’Avonds in de voortent

GOEDKOPE CAMPINGVERLICHTING / KAMPEERVERLICHTING
GOEDKOPE CAMPINGVERLICHTING / KAMPEERVERLICHTING
GOEDKOPE CAMPINGVERLICHTING / KAMPEERVERLICHTING

GOEDKOPE KAMPEERVERLICHTING

Ben je op zoek naar voordelige kampeerverlichting?

Kampeerverlichting ❤️ camping verlichting ❤️ GewoonKamperen.nl

Goedkope campingverlichting ❤️ kampeerverlichting GewoonKamperen.nl

Zwemmen in het Fjord

Daar stond ik dan met mijn zwembroek aan op het strand. We liepen de steiger op om de temperatuur van het water te bekijken. 18,9 graden. Das wel fris. Onze zoon sprong van de steiger het water in. Als het water echt koud is ga ik nooit zwemmen. De laatste keer zwemmen in de Noordzee was ook vorige eeuw. Vanaf de steiger zag ik dat een groep jongere oudere Denen zonder problemen de zee in gingen. ‘s Avonds zag ik het ritueel zich herhalen. Een rondje zwemmen en er weer uit. Een korte zwemsessie in koud water Nu kon papa niet achterblijven. Ik besloot eerst mijn waterschoenen aan te trekken. Vanaf het strand liep ik het Fjord in. Het was een aparte ervaring. Toen ik het water uitkwam voelde ik extra energie. Mijn lichaam had door het koude water een soort boost gekregen. Vanaf dat moment ben ik gedurende de vakantie verschillende keren het water ingegaan.

Tarp (schaduwdoek / tent) op de camping

De Tarp, een handige schaduwdoek tegen de zon en regen en onze ontdekking tijdens onze kampeervakantie in Denemarken. We hadden onze tarp al een tijdje geleden gekocht maar nog nooit gebruikt. Hij zat nieuw in de zak. Onze buren op de camping keken ons in het begin vreemd aan toen de we tarp opzette. ‘Gaan die kampeerders nou een extra tent voor hun voortent opzetten’, hoorde je onze overburen denken. Rare Nederlanders. We waren de enige kampeerders op de camping met een tarp. Halverwege de vakantie werd het elke dag warmer. We wilde buiten zitten maar hadden geen schaduwplek en ontbijten in de voortent was ook geen optie. Veel te warm. Mijn vrouw had een hele tijd geleden een katoenen tarp gekocht die we nog nooit hadden gebruikt. In een handomdraai hadden we de tarp staan en hadden we een prima schaduwplek. De stoelen en tafel werden verplaatst van de voortent na onze ‘nieuwe tent’ Dit werd onze nieuwe ontbijtplek / lunchruimte en relaxplek als we op de camping waren.

Tarp (schaduwdoek / tent) op de camping
Tarp (schaduwdoek / tent) op de camping
Tarp (schaduwdoek / tent) op de camping
Tarp (schaduwdoek / tent) op de camping
Tarp (schaduwdoek / tent) op de camping
Tarp (schaduwdoek / tent) op de camping

Voordelige tarps (luifeldoek of schaduwdoek)

Op zoek naar een goedkope tarp (luifeldoek / schaduwdoek)?

Horsens City camping, Denemarken (midden Jutland)

In de hart van Jutland, net buiten het centrum van de Deense plaats Horsens en bij het Horsens Fjord (inham) aan het strand stadscamping Horsens City Camping. Deze populaire (Nummer 2 op lijst PIN Campings) vier sterren ANWB erkende camping wordt gerund door Dorthe en René Kofoed en hun kinderen. De camping ligt in de Het Kustland regio van Jutland (Kystlandet in Deens) en is de eerst bekroonde GREEN CAMPING / ECO CAMPING in Jutland, Denemarken.

Faciliteiten Horsens City camping

De camping heeft drie sanitairgebouwen met toiletten, doucheruimtes (speciale familie doucheruimtes met twee douches, wasbak en toilet) en gemeenschappelijke keukens. Toen wij voor het eerst in Denemarken ging kamperen op camping Hillerød (Zie kampeerblog: REISVERSLAG DENEMARKEN & ZWEDEN 2019 DEEL 1 ❤️ GewoonKamperen.nl) gingen we voor het eerst koken in een gemeenschappelijk keuken. Je ontmoet makkelijk andere kampeerders en staat tijdens de afwas ook vaak gezellig te kletsen. De beste tips krijg je van andere kampeerders. Op Horsens City Camping heeft ieder sanitairgebouw een grote keuken / eetruimte met o.a. fornuizen, ovens, magnetrons. Buiten zijn er BBQ plaatsen.

Keuken op Horsens City Camping

Eetruimte / recreatieruimte op Horsens City Camping

Sanitairgebouwen Horsens City Camping

De camping heeft een overdekt en verwarmd zwembad met 4 verschillende dieptes (max 1,10 meter). Als het regent of koud weer is kan je daar lekker zwemmen. Het zwembad heeft ook een kleine glijbaan, bubbelpool, ondiep kinderbad. In het zwembad kan je ook douchen. Buiten het zwembad zijn twee toiletten / douchegelegenheden. Rondom het zwembad staan ligstoelen en parasols waar je lekker kan luieren of een boek lezen.

Vlakbij de camping ligt een heerlijke zandstrand met een steiger, ligweide met picknicktafels (Husodde Strand) Bij deze steiger waren we vaak te vinden. Onze zoon was daar vaak aan het zwemmen of spelen of krabben vangen.

Minigolf 18 holes (tegenover de receptie van de camping) & tafeltennistafel

Speeltuin met een glijbaan, speeltoestellen, een grote air trampoline, mini voetbalveld, trampoline

Speelruimte voor (kleine) kinderen (o.a. air hockey, tafelvoetbal)

Konijnenhok Speciale plek met drie konijnen die je mag aaien. (Twee Vlaamse reuzen en een witte hangoor)

Konijnen op Horsens City Camping
Konijnen op Horsens City Camping
Konijnen op Horsens City Camping

Naast de receptie is een kleine winkel / snackbar waar je o.a. strandartikelen kan kopen. Heb je geen zin om te koken dan haal je in de snackbar een frietje, pizza, Slush of een ijsje.

Kampeerplaatsen / camperplaatsen & verhuur accommodaties Horsens City camping

Bij Horsens city Camping heb je de keuze uit drie soorten staanplaatsen. Kampeerplaatsen met uitzicht op het water en het Fjord, kampeerplaatsen voor kinderen vlakbij speeltoestellen en het strand en kampeerplaatsen met meer rust en privacy. Voor campers heeft de camping een speciaal gedeelte op de camping (plaatsen met uitzicht op het Fjord)

Heb je geen caravan, vouwwagen of camper maar wil je wel vakantie vieren op de camping dan kan je een hut huren. (van 2 tot 8 personen) Deze hutten hebben een keuken, eethoek, tv en een terras

Ga je liever luxe kamperen (glamping)? Kies dan voor een safaritent voor vier personen. Een volledig ingerichte glampingtent van 16 m² met echte bedden. De Glamping tent heeft verlichting en een keuken.

Boeken Horsens City camping

Vier sterren ANWB camping Horsens City Camping
Horsens City Camping

Vakantie accommodaties (vakantiehuizen / cottages) op Horsens City camping

Heb je geen camper of caravan maar wil je wel vakantie vieren op een camping aan het strand? Horsens City Camping heeft naast kampeerplaatsen ook vakantie accommodaties die je kunt huren. (cottages & bungalows)

vakantiehuis op Horsens City Camping / vakantie accommodatie op Horsens City camping
vakantiehuis op Horsens City Camping / vakantie accommodatie op Horsens City camping
vakantiehuis op Horsens City Camping / vakantie accommodatie op Horsens City camping

Wil je een cottage (2-6 gasten) / bungalow (6 personen) huren op Horsens City camping (Husodde Strand Camping & Cottages)?

Reviews Horsens City Camping

Prachtig gelegen camping met veel vermaak voor kinderen (4 tot 12 jaar)

Leuke camping met veel speelgelegenheid voor jonge kinderen. Vanaf de steiger bij het strandje dat naast de camping ligt kunnen krabbetjes gevangen worden, leuke bezigheid! Overdekte zwembad is de moeite waard bij minder weer. In de omgeving het nodige te doen en zien.

Fijne camping met veel mogelijkheden

Husodde Strand is mooi gelegen, vlakbij Horsens. Horsens is op de fiets erg goed bereikbaar via een mooi fietspad langs het fjord. We hadden een mooie, grote en rustige comfortplek waar we uiteindelijk 12 dagen hebben gestaan. Prima onderhouden sanitair. WIFI dekking is matig. Vooral voor kinderen is er veel te doen. Maar er is ook een mooie Midgetgolfbaan. De camping heeft een klein winkeltje, maar iets verderop is een klein supermarktje waar het assortiment een stuk uitgebreider is.

Leuke rustige kindvriendelijke camping

Wij hebben onze vakantie in één van de blokhutten door gebracht. De informatie op internet en in de werkelijkheid kwamen goed overeen. De camping is dicht bij een strandje. Om naar het strandje te geen moet je net buiten de slagbomen zijn. Wat dat betreft erg veilig met kleine kinderen.

Het sanitair is van een goede kwaliteit en wordt goed schoon gehouden. De speelvoorzieningen zij voldoende en centraal op de camping te vinden.

Fijne camping op een top locatie aan het fjord. Op deze camping kun je aangeven in een “stille zone” te willen staan, wat heel fijn is. Het kindergeschreeuw lekker ver weg. Het sanitair was prima, schoon, en werkte ook prima met de pasjes voor de douche. Supermarkt is niet ver weg.

Zeer nette en rustige camping, met alle voorzieningen voor een prettig verblijf. Klein strandje, zwembad, speeltuin, etc. Sanitair keurig en goede Wifi. Prima voor gezinnen met kleine kinderen, waarschijnlijk minder interessant voor tieners.

Goedkope camper huren

Wil je (last minute) gaan kamperen maar heb je geen camper of caravan? Geen probleem! Kamperen / camperen kan het hele jaar, 365 dagen per jaar, 4 seizoenen lang

Kijk voor informatie / camper verhuurders op: Goedkope camper huren? Vergelijk prijzen vijf aanbieders! ❤️ GewoonKamperen.nl

Het hart van Denemarken | Kustland | VisitDenmark

Familiecamping Horsens City camping

Horsens City Camping is een gezellige en relaxte familiecamping vlakbij het water. Verwacht geen bar of restaurant of nachtelijk vertier. Het is een rustige camping waar er voor de jeugd 2 keer per dag een activiteit is. Verwacht geen uitgebreid animatieprogramma. Er zijn wel regelmatig activiteiten gereorganiseerd. (Poolparty, Pannenkoeken bakken met een klein pannetje boven het vuur De meeste kinderen vermaken zich prima op het strand, speeltuin of in het (overdekte) zwembad.

Activiteitenbord op Horsens City Camping
pannenkoeken bakken boven vuur op Horsens City Camping
pannenkoeken bakken boven vuur op Horsens City Camping

Afhankelijk van je plaats op de camping is het er over het algemeen ‘s avonds stil. Mensen houden rekening met elkaar. Twee keer per week komt er een foodtruck op de camping langs. Het sanitair is schoon. Overal kan je je handen wassen. De familiedouches zijn ruim. Het sanitair is prima. Punt van aandacht is het toiletpapier. Leek wel schuurpapier. Ik nam mijn eigen toiletpapier mee.

Op Horsens City Camping heb je verschillende soorten kampeerplaatsen. Je kiest de kampeerplaats die het beste je past. Ga je met kinderen kamperen en wil je dat je kinderen met andere gaan spelen, dan neem je een familieplek / veld. Ga je met z’n tweeën op stap en wil je een plek met een ‘view’ dan kies je een plek aan de rand van de camping. Wij hadden een rustig kampeerplek uitgekozen. We zaten tussen de ‘vaste kampeerders’ van de camping. Super gezellige Deense kampeerders. Ze kwamen voor een paar dagen en gingen dan weer naar hun huis inde buurt.

Krabbetjes vangen in het Horsens Fjord, Denemarken

Krabbetjes vangen in het Horsens Fjord, Denemarken
Krabbetjes vangen in het Horsens Fjord, Denemarken
Krabbetjes vangen in het Horsens Fjord, Denemarken

Op het strand bij de camping zagen wij diverse kinderen met lijntjes of kleine hengeltjes op de pier zitten. Ze waren allemaal een emmer bij zich. Ze waren niet gewoon aan het vissen maar aan het krab vissen. Alle drie hadden we nog nooit naar krab gevist. Wat heb je nodig: een touwtje of vislijntje, een knijper en aas. De meeste kinderen en sommige (fanatieke) ouders zochten mossels en gebruikte deze als aas. Ik heb ook salami gezien en wij hadden nog een pakje kipfilet van de AH. Vonden de krabben toch minder lekker. Tijdens de vakantie werd er zelfs een krab wedstrijd gehouden. De zwaarste krab won. Onze zoon had een krab van 97 gram, de winnaar woog 100 gram.

Djurs Sommerland (Attractiepark)

Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken

Op een uurtje rijden van Horsens City Camping ligt boven Aarhus (Århus) in het kleine plaatsje Nimtoft het attractiepark Sjurs Sommerland. Zo’n veertig jaar geleden was ik daar met mijn ouders geweest. Ik wist nog dat ik daar in het park ‘goud’ kon zoeken met een grote zeef. Nu waren tig jaar verder en gingen we met onze zoon naar het park. We hadden besloten niet in het weekend te gaan maar een doordeweekse dag te kiezen. Op een dinsdagochtend redelijk op tijd reden we naar het pretpark van Denemarken. We hadden nog een getwijfeld om opnieuw naar Legoland te gaan. Na een relaxt ritje door een prachtig heuvellandschap reden we het grote en gratis parkeerterrein op. We zagen meteen dat het niet druk was. Het terrein was ingedeeld in vakken met een nummer. We stonden in vak 3. Het was al 11 uur. Na een korte wandeling konden we bij de poort zo doorlopen. Mijn vrouw had bij de receptie van onze camping al kaarten met korting gekocht. Direct achter de ingang kon je een kluis huren. Hier konden we onze rugtassen en jassen in kwijt.

Al snel kwamen we bij een attractie waarbij je met zijn tweeën in een bakje moest gaan zitten. Zie YouTube bij muziek in de auto. Onze zoon wilde met mij in de attractie. Hij had al gezien dat er aan de buitenkant figuren stonden die water spoten. Onze grapjas ging snel aan de binnenkant van het bakje zitten. Het feest kon beginnen. Hij had ook snel de handel gepakt waarmee het bakkie omhoog en omlaag ging. Daar gingen we. Hij begon al snel te lachen. Bij iedere waterstraal ging hij snel omlaag. Gelukkig had ik wel een dun jasje aangedaan. Hij ging strategisch achter mij zitten. Nu was moeders aan de beurt.

Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken

Djurs Sommerland is een prachtig ruim opgezet pretpark met leuke attracties voor jong en oud. Overal zijn er tafels, stoelen, bankjes. We zagen zelfs BBQ plaatsen. Je neemt je eigen BBQ spullen mee en kan dan BBQ-en op een gas BBQ van het park.

Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte-Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte-Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte-Denemarken

We zijn in diverse attracties geweest. We zagen een mini golfbaan dus moesten we even 18 mini holes lopen. Het attractiepark was ingedeeld in thema’s. Zo was er een Dinosaurland, Piratland, Wild Asia en nog een aantal andere thema’s.

Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken

Meer dan 40 jaar geleden ging ik als kleine jongen ‘goud’ zoeken in Djurs Sommerland en dus gingen we in het park op zoek. De attractie was er nog steeds. Onze zoon vond het ook leuk om met een zeef ‘goud’ te zoeken. Ik moet je bekennen dat ik zelf ook even goud heb gezocht. Zelfs het brood bakken aan een stok was mogelijk.

Goud zoeken in attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken
Goud zoeken in attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken

Uiteindelijk kwamen we uit bij Westernland. Van het ene moment in het andere liepen we in Texas met Country muziek. In dit gedeelte van het park was er een attractie die onze zoon het allerleukst vond. Hij mocht schieten met een luchtbuks. Ik was verbaast dat hij dat mocht. Bij de ingang kreeg hij een aantal kogeltjes. Dit was het summum. Hij was niet weg te slaan. Elke keer moesten we extra kogeltjes voor hem halen. Toen het park bijna dicht ging moesten we hem echt meeslepen. Hij wilde morgen weer naar Sjurs Sommerland. Legoland is bekend maar Djurs Sommerland is veel leuker.

Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken
Attractiepark Djurs Sommerland Nimtofte, Denemarken

Kijk HIER voor informatie over Djurs Sommerland

Suppen in Horsens Fjord

Vanuit Nederland hadden we al een SUP Board / Paddle Board meegenomen (Zie ook: Goedkoop SUP board / paddle board kopen ❤️ GewoonKamperen.nl) Maar het is natuurlijk leuker om z’n tweeën te gaan SUPPEN. Zoals al eerder vermeld kochten we bij Harald Nyborg. (Høegh Guldbergs Gade 15A, 8700 Horsens, Denemarken) een extra Paddle Board. Deze was zo groot dat er wel twee personen op konden. En dat gebeurde dan ook. Moeders en zoon gingen samen SUPPEN wanneer er weinig stroming stond. Dit was wel een voorwaarde. Zeker nadat we in de krant hadden gelezen dat er Duitse toeristen zonder zwemvest waren gaan kanoën op het IJsselmeer. We wilde geen enkel risico nemen. Wetsuite en zwemvest aan. De watertemperatuur lag tussen de 18.9 en 22.6 graden en dat was gemeten op de steiger. Ze verkende samen het Fjord terwijl ik een Scandinavische Thriller op het strand lag te lezen op het strand van de ‘Deense Rivièra’

Sup Board / Paddle Board
zwemvest op vakantie naar Horsens City Camping
wetsuite mee op vakantie

Kampeertip ga je suppen in Denemarken neem dan altijd een zwemvest / reddingsvest mee. 1: voor je eigen veiligheid en 2: Een SUP wordt gezien als een boot. Heb je deze niet hebt dan riskeer je een boete.

Parkeren & parkeerboete Denemarken

In het centrum van Horsens had je op een paar honderd meter van de veel bezochte BILKA een Deense PRAXIS: Harald Nyborg. (Høegh Guldbergs Gade 15A, 8700 Horsens, Denemarken) We kwamen net in de Sale periode. Mooie koopjes konden we niet laten liggen.

In de winkel waren de SUP boards / Paddle boards in de aanbieding. We hadden er al 1 in de caravan liggen maar met z’n tweeën suppen is toch leuker en dus kochten we een extra SUP board voor een goede prijs. Toen mijn vrouw de SUP oppompte bleek de pomp aan de onderkant stuk te zijn. We moesten terug. Na een heerlijke stranddag zaten we daar helemaal niet op te wachten. Last minute waren we toch maar even naar de winkel gereden. We hadden vanaf de camping nog maar een kwartier voordat de winkel dichtging. Een paar minuten voor sluitingstijd liep mijn vrouw naar binnen met de kapotte pomp. Al snel kwam ze naar buiten, het hele pakket moest ingeleverd worden. Ik liep snel met het pakket naar binnen. Een medewerker van de winkel had al een nieuwe SUP voor ons gehaald. We waren max een aantal minuten in de winkel. Toen we terugkwamen bij de auto zag ik een gele rol op mijn ruitenwisser op mijn voorruit zitten. We hadden een boete gekregen. We moesten 695 Kronen betalen = 100 EUR. We baalde als een stekker maar wisten in eerste instantie niet wat we fout hadden gedaan. Een Deense meneer vertelde ons dat we onze parkeerschijf waren vergeten. In Denemarken mag je op veel plaatsen gratis parkeren maar moet je wel je parkeerschijf gebruiken. Op een klein bordje met een nog kleiner lettertype stond er inderdaad dat je een parkeerschijf moest gebruiken. Gedurende de hele vakantie hebben we bij elke winkel standaard onze parkeerschijf gebruikt.

Ben je op zoek naar een goedkoop Paddle Board / SUP Board?

Goedkoop SUP board / paddle board kopen ❤️ GewoonKamperen.nl

Waterpret op de camping

Goedkope watersportartikelen kopen ❤️ GewoonKamperen.nl

Gevangenismuseum Horsens (Fængslet)

Op 10 minuten rijden van onze camping lag gevangenismuseum Fængslet. Gebouwd 153 jaar geleden. Tot 2006 zaten hier nog gevangenen. Het was zwaar bewolkt, 18 graden en nu en dan viel er een buitje. Tijd voor een ‘binnen’ excursie. Alle drie hadden we nog nooit een gevangenis van binnen gezien en dat houden we graag zo. Nadat we kaartjes hadden gekocht liepen we de gevangenis in. Een apart gevoel. Ik moest meteen aan de film Escape from Alcatraz denken toen ik de gevangenis inliep. Het museum heeft de grootste gevangenis collectie ter wereld.

In de gevangenis is er een speciale ruimte waar je met een VR bril op liggende door de ontsnappingstunnel van 18 meter kruipt die Carl August Lorentzen in 1949 onder het gevangenisterrein heeft gegraven.

Het gevangenismuseum heeft drie prijzen gewonnen voor zijn spannende en levendige presentatie: de Experience Award 2015, de InAVation Award 2016 en de grote internationale prijs van Museums & Heritage in Londen “Beste buitenlandse museum 2016”.

Kijk voor info op: The Prison Museum – Horsens (faengslet.dk)

Excursies in Denemarken vanaf Horsens City Camping

Aarhus, Denemarken (Århus)

Aarhus (Århus) is als Deense plaats het kleine broertje van Kopenhagen. Ik vergelijk het met Rome en Florence en in Nederland: Den Haag en Leiden. Het is de tweede stad van Denemarken. Spreek uit OORHOES). Tijdens onze vorige kampeervakantie waren we al naar Kopenhagen geweest en nu wilde we graag Aarhus bezoeken. Op maandag 1 augustus reden we in de ochtend naar Aarhus. Vanaf de camping was het ruim een uur rijden. Ik had op Google Maps een parkeerplaats in het centrum gevonden. (Q park Aarhus City: 6, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 1, 8000 Aarhus, Denemarken) De parkeerplaats lag op 50 meter van de grote winkelstraat in het centrum van Aarhus en koste 3.50 EUR per uur.

We hadden het idee om de stad te verkennen en later nog een keer terug te komen. In de winkelstraat lag een groot warenhuis met een een mooi dakterras / daktuin van 1400 m2 op de 6de etage (Salling Rooftop) met verschillende lagen (Salling Aarhus: Søndergade 27, 8000 Aarhus, Denemarken) Vanuit dit terras had je een mooi uitzicht over de stad. Op het terras waren diverse bars en cafés

Klik HIER voor meer informatie

Het weer in Aarhus was redelijk. De zon scheen zo nu en dan en het was zo’n 18 graden. Wel / geen jas aan weer. Toen we langs het water liepen zagen we dat de Denen heerlijk in de zon zaten met een hapje en een drankje. Het viel ons op dat ze allemaal kleine hapjes aten. Een soort late brunch. Goed voorbeeld doet volgen. We gingen op het terras zitten bij Cross Café en bestelde zelf ook een plankje met drie gerechtjes. (Hytteost på ristet rugbrød – med grønt og rejer eller koldrøget laks, Skyr – med granola og bærcoulis en Røræg på ristet rugbrød – med brunchpølser, bacon og grønt)

Onze zoon vond het helemaal niets, hij had honger en dit gerechtje ging wat hem betreft in zijn holle kies. Papa en mama vonden het wel leuk om op een terrasje in de zon te gaan zitten. Hij was liever gaan zwemmen met zijn vrienden of krabben vangen. Voor hem was dit een DMV-tje (Dringende morele verlichting).

Het was SALE in Aarhus. Blijkbaar hadden ze in Aarhus haar merk en dus moest er geshopt worden. Na een wandeling door de stad waar ons de stoplichten voor de voetgangers en fietsers ons opviel was het nu echt om te gaan lunchen. Onze zoon had zin in een hamburger en friet. We liepen naar Jensens Bøfhus. Daar vertelde ze ons bij de ingang dat ze weinig personeel hadden en of we even via de App wilde bestellen. Deze werkte natuurlijk niet! Uiteindelijk konden we toch ‘normaal’ bestellen en kregen we na een half uur ons eten. De laatste keer dat we bij deze keten hadden gegeten was op een prachtige terras in het centrum van Kopenhagen vlakbij Tivoli. Het ijsdesert waarvoor we kwamen hebben we maar overgeslagen. Achteraf hadden we helemaal niet bij dit restaurant moeten eten. Na 5 minuten liepen we langs Aarhus Street Food (een overdekte markt met foodtrucks met verschillende keukens) Klik HIER voor meer info

Halverwege de middag was de koek op. Onze zoon wilde terug naar de camping om met zijn vrienden te spelen en dus gingen we terug.

Goedkoop overnachten Aarhus, Denemarken (Århus)

Booking.com
Booking.com

Top 20 strand Denemarken in de buurt van Horsens City camping

Denemarken heeft nog veel meer prachtige zandstranden. Op een half uur rijden onze camping lag in de buurt van de plaats Odder en Hou Saksild Strand. Het Saksild strand is een kindvriendelijk wit zandstrand met schoon en helder water. Bij het strand zijn er toiletten, een strandwacht toren, ijskraampjes en restaurantjes. (Beste strand aan de Oost kust)

Golfbanen in de buurt van Horsens City camping, Denemarken

Toen we in 2021 in Polen gingen kamperen (Lees KAMPEREN POLEN & KAMPEREN DUITSLAND DEEL 1 + KAMPEREN POLEN & KAMPEREN DUITSLAND DEEL 2) hadden we voor het eerst onze golftassen meegenomen. In de buurt van onze camping in Denemarken lagen een aantal golfbanen: Horsens Golfklub, Stensballegaard Golf Club, Odder Golf Club. en Hansted Golfklub – med hyggeligt samvær | Horsens

Golfen in Denemarken (Golfbanen in de buurt van Horsens)

Vlakbij onze camping lag Stensballegaard Golf Club. (2.6 km). De baan lag gedeeltelijk aan het water van het Horsens fjord. Met een golfbaan zo dicht in de buurt van onze camping moest er natuurlijk gegolfd worden. Onze auto lag vol met onze tassen en trolleys.

Op dinsdagochtend 2 augustus om 11.15 uur was het zover. Na een stevig ontbijt besloten we naar de golfbaan te rijden om te kijken of we daar konden golfen. Vanaf de camping reden we in 5 minuten naar de golfbaan. Daar konden parkeren voor het clubgebouw. We werden vriendelijke ontvangen door de dame achter de receptie. Zij vertelde ons dat we via een nieuw apparaat konden reserveren. Binnen een paar klikken werden onze golfkaarten uitgeprint. We kozen voor 9 holes op Guldbjerg baan met een totale lengte van 4992 meter. De Elbaek baan had totale lengte van 4999 meter.

Vanaf de eerste hole keken we op het Fjord. Het was een prachtige baan met lange, brede holes. Na hole 6 moesten we flink klimmen met onze golftassen. De heuvel op door het bos. Bij hole 7 moesten we nog de heuvel op spelen zonder de vlag te zien. Was een beetje een gok welke richting we op moesten slaan. Bij hole 8 en hole 9 mochten we naar beneden slaan. We hadden een prachtig uitzicht over het Horsens Fjord. Onze zoon had een hele goede ronde gespeeld en zijn handicap verlaagd. Het was al kwart over 2 toen we terug liepen naar de parkeerplaats. Op de terugweg nog even langs de Lidl. Daar hadden ze het lekkere witte brood dat ik ook at toen ik 40 jaar geleden met mijn ouders ging kamperen in Skanderborg, Denemarken. Toen we camping opreden begon het zacht te regenen. Snel de tent in. Hapje, drankje. Zo was het goed vol te houden!

Op het internet kwam ik een handige site tegen: Digital Conversion Table – How Many Strokes .

Na de grote baan wilde we tijdens deze kampeervakantie ook de 9 holes Par 3 gaan spelen. Mijn vrouw had net voor onze vakantie haar nieuwe clubs gekregen en kon op die manier even oefenen met haar ijzers. Het was een prachtige par 3. We liepen eerst een aantal holes de berg op. Daarna volgde een hole tussen de bomen en vervolgens gingen we speelde we weer naar beneden. Alle drie hadden we een super golfdag en verlaagde we onze handicap. Tijdens de hele vakantie hebben we 3 keer de par 3 gespeeld. Deze baan is een aanrader als je wilt golfen in de buurt van Horsens City Camping.

BBQ-en op de camping

Als we gaan kamperen dan moet er gebarbecued worden, het liefst zoveel mogelijk. We hebben twee gasflessen mee. 1 is voor de BBQ die in de caravan ligt en altijd meegaat. In Neumunster had ik al Duitse curry worsten gekocht. Na een lange dag zwemmen vond onze zoon het een goed idee om van de Duitse curryworst een soort frikandel speciaal te maken. De Frikandeller in Denemarken waren een soort gehaktballen en dat kwam niet in de buurt van een echte frikandel. Voor deze wens reden we naar de BILKA om curry en uien en broodjes te halen. Nog geen half uur later lagen de worsten op de BBQ en had ik de uien in kleine stukjes gesneden. Onze eigen ‘Duitse’ frikandel speciaal.

Pannenkoeken bakken

Geen kampeervakantie zonder pannenkoeken. Het is inmiddels een traditie geworden. In het begin bakte mijn vrouw de pannenkoeken. Op camping Het Winkel in Winterwijk was ik de chef en nu was onze zoon aan de beurt. Mijn zoon en ik willen altijd een pannenkoek met kaas en mijn vrouw wil altijd een pannenkoek naturel. We lieten onze zoon even zijn gang gaan en het resultaat mocht er zijn. Prima pannenkoeken.

Fietsen vanaf Horsens City Camping, Denemarken / fietsen in centraal Jutland

Elke kampeervakantie nemen we onze fietsen mee. Twee staan op de dissel en 1 gaat op het fietsenrek achterop de caravan. We nemen ons altijd voor om veel te gaan fietsen anders hadden we de fietsen wel thuis kunnen laten.

Vanaf de camping reed je door een villawijk langs het Fjord in een kwartiertje naar het centrum van Horsens. Fietsen was bijna net zo snel als met de auto naar het centrum. Halverwege de route fietste we langs grote grasvelden waar grote groepen Deense scholieren bezig waren met allerlei sporten. Op het veld stonden twee houten trollen van gerecycled materiaal van Thomas Dambo. Ze zijn onderdeel van een collectie trollen die je op diverse plaatsen in Denemarken kan vinden. Aan het strand van Horsens vlakbij de jachthaven was het gezellig druk. Het was ook goed weer. We reden via de haven van Horsens richting het centrum.

Op de camping hadden we gehoord dat we ook de Deense Flodeboller van Frellsen moesten proberen. Deze winkel lag in de buurt van het winkelcentrum bytorv HORSENS. We moesten even zoeken maar uiteindelijk vonden we de juiste winkel. We bestelde 9 Flodeboller. Flodeboller lijken op zoenen in Nederland alleen is de laag chocola dikker en kan je zelf een de vulling (smaak) uitkiezen.

In de winkelstaat zat op een Intersport. Ik heb nog nooit zo’n grote sportwinkel gezien. Ze hadden sale. We waren rustig aan het kijken en passen toen er een medewerker naar ons toe kwam om te vertellen dat de winkel over een kwartier zou gaan sluiten. Het was bijna 3 uur. Weer wat geleerd. In Denemarken hebben ze andere openingstijden in weekend dan in Nederland.

Vakantie vieren in de buurt van Horsens City camping, Denemarken

Geniet in Kystlandet (Kustland) in Midden Jutland van Denemarken van een heerlijke (actieve) kampeervakantie. In de buurt van Horsens in veelzijdig Jutland heb je prachtige fietsroutes en wandelroutes. Ben je gek van watersporten? Ga zwemmen in het heldere water van het Horsens Fjord, pak je paddle board en ga SUPPEN, huur een zeilboot en ga lekker zeilen, huur een kajak op de camping en ga kajakken kitesurfen of kanoën 

Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen! Paardrijden, vissen, krabben vangen of ga lekker zwemmen in het grote zwembad van Horsens. Bezoek een interessant museum, gaan lekker shoppen, of pak een terrasje in het centrum van Horsens. Verken de prachtige Deense kust, bezoek prachtige kustplaatsjes of eilanden voor de kust.

Houd je van golf? Denemarken heeft heel veel mooie golfbanen. (Ga naar: Golfbanen in de buurt van Horsens)

Klik HIER voor meer informatie over de heerlijke (familie) vakantieregio Kystlandet

Fietsen langs het Fjord

Excursie naar eiland Hjarno, Denemarken

Het was tijd om de omgeving te ontdekken. We wilde naar een eiland en besloten naar een eilandje in de buurt van Horsens te gaan. We gingen naar het eilandje Hjarno. Vanaf Horsens City Camping was het een half uur rijden naar de de havenplaats Snaptun.

Op het internet hadden we het vaarschema gevonden. We zouden op een paar minuten de boot kunnen halen. Bij de eerste grote parkeerplaats in Snaptun had ik de auto neergezet. Dat bleek een foutje. We moesten toen nog 500 meter lopen naar de pont. We waren te laat maar zagen dat de overtocht maar 5 minuten duurde. We moesten even wachten.

Op de kleine pont konden slechts een paar auto’s. De rest moest rondom de auto’s gaan staan. Betalen deed je op de pont. Mijn vrouw had een verrassing geregeld voor onze zoon. Op het eiland kon je golfkarretjes huren. Toen we de boot afgingen liepen we snel naar de verhuurder. Tot onze grote spijt waren de karretjes al verhuurd maar ik gaf niet op. Ik kon uiteindelijk het golfkarretje meekrijgen voor 50 minuten. Onze zoon zat naast mij. Al na 200 meter rijden vroeg hij of hij zelf mocht rijden. Dat was ook het plan. Snel wisselde van plaats. Daar gingen we.

Hjarno, Deens eiland
golfkar huren op eiland Hjarno, Denemarken
golfkar huren op eiland Hjarno, Denemarken

Hjarno was een heel klein eiland. Met de golfkar konden we een groot gedeelte van het eiland bekijken. Na de eilandtour was het tijd voor een broodje. Daar zaten we dan op een eilandje vlakbij een wit kerkje aan een picknicktafel te lunchen.

Boodschappen doen in Horsens, Denemarken

Als wij in het buitenland zijn willen we altijd de supermarkten bezoeken. Vanuit Nederland nemen we boodschappen mee maar we willen ook nieuwe buitenlandse producten proberen.

De eerste supermarkt die we al op onze eerste dag in Horsens bezochten was de Bilka. Een mega grote supermarkt met food en non food. (Bilka Horsens: Høegh Guldbergs Gade 10, 8700 Horsens, Denemarken) In het pand zat ook een restaurant (soort IKEA restaurant: BISTRO en een bakker. Bij de ingang hadden ze overal ballonnen. Ze hadden blijkbaar iets te vieren. Overal hadden ze superaanbiedingen. Gelukkig heeft onze Adria een grote koelkast.

Toen we zagen dat je op een wetsuite 25% korting kreeg, hebben we meteen een wetsuite voor onze zoon gekocht. Voordat we het wisten was onze karretje vol. Het gevaar op vakantie. Je moet alles omreken van Deense Kroon naar de Euro. Ik deelde alles door 8.

Tijdens onze vakantie zijn we diverse keren naar de Bilka gegaan. Op mijn bankafschrift zag ik later dat we niet alleen maar aanbiedingen hadden gekocht. 20 Kronen voor een klein wit brood is toch 2.68 EUR. Het tikt wel aan.

Voordelige supermarkten in de buurt van onze camping: Horsens City Camping in Denemarken zijn: Superbrugsen, Fakta, Aldi, FavørBilka, Rema1000, Netto, Lidl, Fakta Stensballe

Hieronder een handig lijstje met de adressen:

Netto: Brådhusvej 3, 8700 Horsens, Denemarken

Superbrugsen: Sundgårdsvej 1, 8700 Horsens, Denemarken

LIDL: Sundvej 92, 8700 Horsens, Denemarken (deze supermarkt ligt op 5 minuten rijden van de camping)

Lidl Horsens, Denemarken

ALDI: Sundvej 109, 8700 Horsens, Denemarken (deze supermarkt ligt iets verder van de camping: 7 minuten rijden)

FAST FOOD KETENS HORSENS (Handig met kinderen)

Mc Donalds: Flintebakken 1, 8700 Horsens, Denemarken

Burger King: Vrøndingvej 1C, 8700 Horsens, Denemarken

Jensens Bøfhus: Åboulevarden 129, 8700 Horsens, Denemarken (kindvriendelijk restaurant)

Winkelcentra Horsens

In het midden van de grootste winkelstraat van Horsens lag het overdekte winkelcentrum bytorv HORSENS (Søndergade 14, 8700 Horsens, Denemarken). We hadden in de buurt een parkeerplaats gevonden waar we twee uur gratis konden parkeren. Wel even je kenteken en je bankpas invoeren en bij terugkomst je even afmelden.

Het centrum van Horsens bestaat uit een aantal winkelstraten met veelal kledingwinkels. In de zijstraten van de Søndergade vind je diverse gezellige restaurantjes.

In het winkelcentra had je een restaurant (Dalle Valle) waar ze een buffet hadden voor 99 Deense Kronen per persoon. Toen we in het centrum waren, nog niet hadden gegeten en het inmiddels half 2 was, vonden we het een goed idee om toe te slaan. Onze zoon zag friet, frikandeller en kipnuggets liggen en was verkocht.

Twee andere winkelcentra in de buurt van de camping

Bryggen: Søndertorv 2, 7100 Vejle, Denemarken

Horsens Centret: Grønlandsvej 7, 8700 Horsens, Denemarken

Tankstations in Horsens

Ga je op vakantie (kamperen) naar / in Denemarken? Zorg dat je nog even je benzinetank vlak voor de grens met Denemarken vult. Tips! Kijk even op Google Maps waar de benzinestations liggen en ga nooit tanken bij het laatste tankstation voor de grens. Prijs is daar hoger en de kans dat je dan in een lange rij komt te staan voor de pomp is aanzienlijk. Iedereen wil daar tanken. In Duitsland is de benzine aanzienlijk goedkoper. Toen wij in Denemarken waren was de Olieprijs een aantal dagen flink gedaald en daarmee ook de benzineprijs. Wij betaalde bij de goedkoopste pomp voor de EUR 95 14,89 Kronen per liter. Dat is ongeveer 2 EUR terwijl we in Duitsland ( niet langs de snelweg) slechts 1,66.9 betaalde.

Tankstation in Horsens: Go’on Horsens: Sundvej 115, 8700 Horsens, Denemarken

Tankstation in Horsens: OK Langmarksvej 105, 8700 Horsens, Denemarken

Tankstation in Horsens: Bonus Niels Gyldings Gade 10, 8700 Horsens, Denemarken

GOOGLE CHROMECAST & BLUE TOOTH RECEIVER, BLUE TOOTH SPEAKER

Al een tijd zaten we ons te ergeren aan de geluidskwaliteit van onze televisie in de caravan. De boxen zitten aan de achterkant van de tv. Nu moet je elke keer het geluid extra hard zetten om iets te horen. We hebben al bluetooth boxen in de caravan. Ik wilde met een bluetooth receiver hebben om een koppeling maken tussen de tv en de boxen in de caravan.

Music Receiver Bluetooth Universeel Zwart
USB A naar HDMI kabel

Bij de Mediamarkt had ik een Music Receiver Bluetooth Universeel Zwart gekocht die ik kon inpluggen in de ingang van de koptelefoon. Via het internet een USB naar HDMI adapter | Cablexpert (Full HD, USB A) kabel om de tv te verbinden met de Chromecast.

Vakantie in Jutland, Denemarken / vakantie vieren in Jutland, Denemarken

Waarom vakantie vieren in de provincie (centraal) Jutland in Denemarken?

De veelzijdige vakantieregio ligt op slechts 600 km van Utrecht! (Verrassend dichtbij). Ontdek de prachtige, gevarieerde natuur, de mooie stranden, de prachtige plaatsen en breng een bezoek aan de vele bezienswaardigheden en attracties

Aanbieders campings Denemarken

Ben je op zoek naar een (familie) camping in heerlijk en gastvrij Denemarken?

Aanbieders campings Jutland Denemarken

Ben je op zoek naar een camping in de vakantieregio Jutland, Denemarken?

Klik HIER voor ANWB camping in Zuid Jutland

Klik HIER voor ANWB campings in Midden Jutland

Klik HIER voor ANWB campings in Noord Jutland

Camper huren / caravan huren

Wil je kamperen in Denemarken maar heb je geen camper of caravan? Huur eenvoudig en snel een voordelige (familie) camper of caravan voor een heerlijke kampeervakantie!

Kijk voor het grootste aanbod huur campers / caravans op: Goedkope camper huren? Vergelijk prijzen vijf aanbieders! ❤️ GewoonKamperen.nl

Glamping Denemarken

Ben je op zoek naar een (luxe) glamping accommodatie (glampingtent, safaritent, lodgetent, stacaravan, chalet op een camping of vakantiepark in Denemarken?

Bekijk onderstaande aanbieder

MEER KAMPEERBLOGS

REISVERSLAG DENEMARKEN & ZWEDEN 2019 DEEL 1 ❤️ GewoonKamperen.nl

REISVERSLAG DENEMARKEN & ZWEDEN 2019 DEEL 2 ❤️ GewoonKamperen.nl

REISVERSLAG DENEMARKEN & ZWEDEN 2019 DEEL 3 ❤️GewoonKamperen.nl

Reisverslag België – GewoonKamperen.nl

Kamperen Frankrijk, meivakantie, deel 2 ❤️ GewoonKamperen.nl

KAMPEREN POLEN & KAMPEREN DUITSLAND DEEL 1 ❤️ GewoonKamperen.nl

KAMPEREN POLEN & KAMPEREN DUITSLAND DEEL 2 ❤️ GewoonKamperen.nl

Al 50 jaar alles voor de buitenmens. Voor 17:00 besteld = zelfde dag verstuurd!

GOEDKOPE CAMPINGARTIKELEN

Kampeerverlichting ❤️ camping verlichting ❤️ GewoonKamperen.nl

juiste campingstoel ❤️ campingtafel kopen ❤️ GewoonKamperen.nl

Kamperen zonder sanitair maar met een douche tent & buitendouche ❤️ GewoonKamperen.nl

Goedkope campingverlichting ❤️ kampeerverlichting GewoonKamperen.nl

Goedkope kampeerartikelen & campingartikelen ❤️ GewoonKamperen.nl

Zelfvoorzienend kamperen 2022 = goedkoop camping sanitair ❤️ GewoonKamperen.nl

Fakkels & lantaarns voor camping & tuin ❤️GewoonKamperen.nl

Goedkope kampeer verwarming kopen ❤️ GewoonKamperen.nl ❤️

Goedkope watersportartikelen kopen ❤️ GewoonKamperen.nl

Goedkoop SUP board / paddle board kopen ❤️ GewoonKamperen.nl

Goedkope insectenlamp / vliegenlamp / muggenlamp kopen ❤️GewoonKamperen.nl

Goedkope kampeerartikelen 2 in 1 ❤️ GewoonKamperen.nl

Goedkoop disselslot / koppelingsslot caravan kopen ❤️ GewoonKamperen.nl

Goedkoop campingservies kopen ❤️GewoonKamperen.nl ❤️

GOEDKOPE TENT KOPEN: DECATHLON ONLINE KAMPEERWINKEL ❤️ (gewoonkamperen.nl)