Home Kampeer ditjes & datjes Kamperen zonder sanitair maar met een douche tent & buitendouche

Kamperen zonder sanitair maar met een douche tent & buitendouche

door GewoonKamperen
0 reactie

Eigen sanitair op de camping

Van kamperen word je creatief! Welke buitendouche / douchetent op de camping heb jij (straks)? Ben jij al zelfvoorzienend op de camping?

NIEUW: CAMPINGS IN NEDERLAND MET SPECIALE CORONAMAATREGELEN!

Klik HIER voor een overzicht van ANWB campings in Nederland met speciale coronamaatregelen Deze campings hebben speciale maatregelen getroffen tegen het verspreiden van het coronavirus. (Deze campings geven aan te voldoen aan de voorwaarden van de desbetreffende veiligheidsregio + deze campings geven aan geopend te zijn met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM + deze campings nemen extra maatregelen met betrekking tot de hygiëne

Nu alle sanitaire voorzieningen op campings zijn gesloten en ik straks wel weer wil kamperen ben ik op zoek naar een alternatief. De oplossing voor mijn probleem is de buitendouche. Als ik op Google: ‘buitendouche caravan’ intoets dan zie ik verschillende producten in diverse prijsklasse.

LEUKE CAMPING GADGETS & KAMPEERGADGETS (zomervakantie 2020)

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Geef jezelf of een ander dan een camping gadget! Klik HIER voor het grootste aanbod unieke, speciale (kampeer) gadgets

MegaGadgets | Jouw leukste gadgets- & giftshop

NIEUW: POPULAIRE VAKANTIEBOEKEN op de camping, ZOMER 2020! Klik HIER

NIEUW: KLEINE CAMPINGS / KLEINSCHALIG KAMPEREN IN NEDERLAND & BUITENLAND (DRIE CAMPINGGIDSEN MET KLEINE CAMPINGS) Klik HIER

DOUCHETENT / BUITENDOUCHE TENT VOOR CAMPING / CAMPINGDOUCHES

Ik heb al bij de Decathlon voor 40 euro een douche tent / douchehokje gekocht en ontvangen. Stap 1 is gezet maar ik ben er nog niet. Onze caravan heeft maar een boiler van 10 liter en douchen in onze caravan is geen optie. Te klein, teveel hout in de caravan. Gaat niet gebeuren!

Voor een douchebeurt van 9 minuten verbruiken we gemiddeld 65 liter warm water. Reken maar uit hoelang ik dan kan douchen met 10 liter. 1 minuut en een paar seconden. Zelfs met een ministraaltje is het water zo verdwenen. Daar sta je dan met shampoo in je haar. Heb ik echt geen zin in. Is mij eerder overkomen en toen had ik geen douchemuntjes meer.

JE EIGEN (WARME) DOUCHE OP DE CAMPING (ZELFVOORZIENEND DOUCHEN OP DE CAMPING)

Wil je zelfvoorzienend douchen op de camping? Klik HIER voor alle handige kampeer buitendouche producten!

Veilig naar de camping met je eigen camping privé sanitair? KLIK HIER

Momenteel ben ik nog op zoek naar wat extra warm water. De meest praktische en goedkope oplossing die ik op het internet heb gezien is een grote zwarte zak met 40 liter water die de zon moet verwarmen. De zon moet dan wel meewerken. Kans is groot in de zomer maar toch. Even afkloppen. Aan het einde van de dag zou dan 1 of 2 van ons drieën warm kunnen douchen. Als de zon weinig zou schijnen dan vul ik de waterkoker en meng dit het lauwe / koude water.

OVERZICHT CAMPINGDOUCHE (S) VOOR CAMPING (ZONNEDOUCHE / CAMPINGGEISER CAMPING)

Klik HIER voor de Camping Douche Solar 40 L

Een andere optie die ik op het internet zag is een buitendouche / campinggeiser op gas. Deze draagbare campinggeiser buitendouche sluit je aan op de waterkraan. Dit is wel een duurdere optie maar warm water is wel gegarandeerd. Als je dit seizoen nog vaker weg wil gaan is dit wel een serieuze en handige optie!

Kijk HIER voor de Qlima PGWH1010 Mobiele Geiser (Camping buitendouche op gas) De Qlima buitengeiser is perfect voor plaatsen waar warm water beperkt of tijdelijk niet beschikbaar is, zoals nu op de camping! Zelf heb ik deze mobiele, draagbare buitengeiser gekocht en inmiddels ook getest in mijn achtertuin. Je hebt direct warm water. Let op: gasfles, gasslang en drukregelaar niet bijgeleverd!

Qlima buitengeiser (camping)geiser, 
verplaatsbare buitengeiser, campinggeiser, mobiele buitengeiser

Handdouche voor de camping (oplaadbare camping douche)

HANDDOUCHE CAMPING OPTIE 1:

Haba Handdouche met accu (zie foto)

HANDDOUCHE CAMPING OPTIE 2:

Kampa oplaadbare power douche

Kampa-Oplaadbare-Power-Douche

Verder zoeken naar ideale campingdouche? Klik HIER voor een overzicht voor meer campingdouches!

De meest goedkope camping douche die ik heb gevonden is de Redcliffs Campingdouche. Deze kost slechts 5,99 euro. Het is ook een grote zwarte zak met 15 liter water en een goedkope oplossing. Ieder lid van het gezin krijgt z’n eigen waterzak!

Klik HIER voor sanitaire voorzieningen op de camping en ben zelfvoorzienend!

TOILET TENT OP DE CAMPING (ZELFVOORZIENEND TOILET TENT)

Ga je tijdens deze coronaperiode met je tent kamperen dan is een eigen toilet tent handig en noodzakelijk. Hieronder staan een aantal toilet tenten.

Kampa Loo-Loo Toilet Tent (lichtgewicht toilet tent) 120 x 120 cm (2,1 kg)

Kampa Privvy Toilet Tent (toilet tent met eigen toilethouder) 120 x 120 cm (3 kg)

Comapcte Reda Toilet Tent Compact (tentdoek Ten Cate / materiaal frame: Staal)

Het blijft lastig en ben er nog niet uit. Hopelijk zijn de sanitaire voorzieningen over aantal maanden weer open.

ReizenReizen

CAMPINGTOILETTEN (MOBIELE TOILETTEN CAMPING / CHEMISCHE TOILETTEN CAMPING (ZELFVOORZIENEND TOILET TENT) (TOILET OP DE CAMPING) (ZELFVOORZIENEND TOILET)

Kampa Khazi Portable Toilet

Kampa King Khazi Portable Toilet

Thetford Porta Potti Qube 335 (met Hold Down Kit)

Verder zoeken naar een zelfvoorzienend toilet op de camping? Klik HIER voor meer handige mobiele toiletproducten!

HAPPY CAMPING (straks!)

Al 50 jaar alles voor de buitenmens. Voor 17:00 besteld = zelfde dag verstuurd!

You may also like