Home Reisverslag Nederland Winterkamperen op camping Beringerzand met lentetemperaturen

Winterkamperen op camping Beringerzand met lentetemperaturen

door GewoonKamperen

Het kan verkeren. Het weer in Nederland. In het weekend van 6 feb gingen we nog winterkamperen in Noord Brabant en moesten we eerder naar huis vanwege de komst van grote sneeuwbuien.

Nu twee weken later na een stevige vorstperiode waar we op de slee hadden gezeten en hadden geschaatst gingen we tijdens de krokusvakantie een aantal dagen naar 4 sterren (familie) camping Beringerzand in Panningen, Limburg. Het weer was 100% anders. De gemiddelde temperatuur was 18 / 19 graden. Het leek wel lente in de winter.

Rond een uur 12 stonden we bij de ingang van de camping. We waren de enige op het parkeerterrein. Zou het zo rustig zijn op de camping?

We hadden een plek op het Pierke Trom veld. Tussen de bomen door reden we naar onze plek. Wel even opletten bij de bochten. Tot onze verbazing was het veel drukker dan verwacht. Er stonden niet alleen campers maar ook diverse caravans en zelfs een tent. Het was gezellige druk op een aantal velden van de camping. We hadden snel onze caravan op orde. We moesten wel even lopen voor het water. De waterleidingen waren namelijk afgesloten tijdens de wintermaanden. Je zou het bijna vergeten.

Snel even de camping verkend. Vanwege Corona waren de meeste faciliteiten gesloten. Alleen de binnenspeeltuin was open. Gelukkig had de camping ook op diverse plaatsen speeltoestellen waar kinderen lekker konden spelen. Op de vijver met een vlot lag nog ijs. Zo koud was het hier geweest.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Camping Beringerzand / Beringerzand recreatiepark is een gezellige familiecamping in een bosrijke omgeving in Limburg met 350 kampeerplaatsen. Deze zijn verdeeld over diverse velden. Je bepaalt zelf of je een half beschutte of juist een zonrijke plaats kiest tijdens je kampeervakantie.

Ga je met kinderen kamperen dan is het leuk om een kampeerveld te kiezen waar kinderen van dezelfde leeftijd ook kamperen. De kampeervelden zijn namelijk  ingedeeld op leeftijd (1: allerkleinsten tot acht jaar. 2: Iets oudere kinderen, tot tien jaar 3: de oudste groep, tot veertien jaar)

Alle plaatsen op camping Beringerzand zijn comfortplaatsen (100 M2) en hebben 10 ampère stroom, een watertappunt tussen twee kampeerplaatsen, stroomaansluiting en CAI aansluiting. Over de hele camping is er ook wifi. Altijd handig.

Op de camping kun je op verschillende manieren kamperen. Natuurlijk kan je op deze camping kampeer en camperplaatsen huren maar er zijn meer (glamping) kampeeraccommodaties:

Finse Kota met privé sanitair
Tipi
  • Comfortabele kampeerplaatsen
  • camperplaatsen
  • Bobbies lodge tenten (vanaf 1 juli 2021)
  • Finse Kota’s met privé sanitair
  • Bamboe lodge tent met privé sanitair
  • Natuurlijke Barrels – groot
  • Natuurlijke Barrels – medium
  • Stacaravan 3 slaapkamers met privé sanitair
  • Ingerichte bungalowtenten  4 persoons
  • Ingerichte bungalowtenten  6 persoons

Op camping Beringerzand heb je een groot aantal faciliteiten. Heel speciaal is wel de fiets-crossbaan. Deze natuurlijk aangelegde crossbaan ligt bij de veldjes voor oudere kinderen en iedereen met een fiets mag er gebruik van maken. Verder heeft deze camping onder andere: een verwarmde binnenzwembad en buitenzwembad met glijbaan, midgetgolf, speeltoestellen over hele camping, kinderboerderij, Jeu de boules baan, volleybal en basketbal veld, tafeltennis, voetbalveld, vijver met avontuurlijk vlot en een binnenspeeltuin.

De zon scheen volop. Diverse kampeerders zaten heerlijk te bakken in de winterzon. Geef ze eens ongelijk! Goed voorbeeld doet volgen. Snel werden stoelen, tafel en een parasol uit de caravan gehaald. Papa moest ook meteen badmintonnen.

Halverwege de middag liepen we vanuit de camping naar het centrum van Panningen. We hadden tijdens onze rit naar Limburg een bakker in Panningen gebeld voor een vlaai en worstenbroodjes en deze moesten we nu nog even ophalen. Helemaal niet gekeken waar de bakker lag!

Het weer was goed. Al snel kwamen we langs een bakker maar hier hadden we jammer genoeg geen bestelling. We mochten nog even doorlopen naar de andere kant van Panningen. Uiteindelijk liepen we over een saai bedrijventerrein naar de bakker. Doen we nooit meer! De vlaai en de worstenbroodjes waren wel goed. En toen moesten we nog terug lopen!!!

Bij terugkomst op de camping zagen we dat diverse kampeerders een grote vuurkorf met een stapel hout hadden staan. Dat zag er goed en leuk uit. Tijdens Corona kon elke kampeerder een vuurkorf met hout huren voor 10 euro. Je kreeg hout voor een weeshuis. Je kon als je wilde de hele nacht fikkie blijven stoken.

Goed voorbeeld doet volgen en dus bestelde we bij de receptie ook een vuurkorf. Al snel kwamen twee medewerkers van de camping met een golfkarretje en aanhanger een vuurkorf en een berg hout brengen. We wilde de korf niet te dicht bij de caravan hebben staan. Nog even wachten en dan kon het feest beginnen.

Na een te lange wandeling hadden we geen zin meer om te koken dus werd de plaatselijk frituur gebeld. Zelfs in het centrum van Panningen konden we voor de deur parkeren. Mondkampje op, snel bestelling halen en snel weer terugrijden naar de camping.

Onze zoon was niet te houden. Hij wilde fikkie stoken. (papa vind het ook leuk) Toen het begon het schemeren staken we het vuur aan. We waren de eerste op het veld maar snel zagen we op divers plaatsen ook het vuur aangaan. Gelukkig stond de wind goed. Alle rook waaide ons veld af richting de luxe safaritenten die gelukkig niet bewoond waren.

Toen het vuurtje goed brandde werden er marshmallows en koekjes uit de caravan gehaald. Daar zaten we dan midden in de winter gezellig bij een knisperend vuur marshmallows te roosteren. De uitdaging was de marshmallow op tijd weg te halen bij het vuur, zodat hij niet in het vuur viel.

Hoe later het werd, hoe dichter je bij het vuur moest gaan zitten om het warm te houden. Het was prachtig om al die vuren op het veld te zien branden. Toen we het echt koud kregen gingen we naar de caravan. We stonken drie uur in de wind naar rook. Snel nog even onder de douche en daarna ons bed in. De volgende morgen zagen we dat we maar een klein gedeelte van al het hout hadden gebruikt. Dit zou een kampeervakantie worden waar er veel gestookt zou worden. Superleuk.

De volgende morgen was het weer prachtig weer. De temperatuur schoot snel omhoog. We trokken zelfs een korte broek aan. Dat kon nu zelfs midden in de winter. Het was zondag. Vandaag deden we even helemaal niets. We namen een hengel mee om bij de vijver te gaan vissen. Onze zoon keek 5 minuten naar de dobber en vond het genoeg. Wij bleven lekker op de stijger in de zon zitten. Hoe vaak komt het voor dat je midden in de winter in het zonnetje kan liggen!

Als het kan moet je BBQ-en en dus werd de BBQ uit de caravan gehaald. Wat was ik blij dat ik deze goed had schoongemaakt. Gasfles goed aansluiten en al snel lagen er worsten en groenten op de BBQ.

Wat is het heerlijk om even niets te hoeven en geen agenda te hebben. Einde van de middag besloten we de vuurkorf nog een dagje te huren. Voor 5 euro kwamen ze ook nog extra hout brengen. Nu konden we een week stoken! Zodra het begon het schemeren zat de familie al klaar voor een volgende ‘vuursessie’. Geloof me we waren niet de enige kampeerders!

De volgende dag gingen we wandelen. We reden naar Deurnsche Peel en Mariapeel. Een prachtige hoogveengebied vlakbij Deurne. (Start: parkeerplaats Mariapeel, Koolweg 36 A Helenaveen) We maakte een ‘gele’ wandeling van 4.2 km dwars door een groot veengebied. Echt een aanrader!

S ’avonds ging uiteraard de vuurkorf nog even aan. We hadden de caravan al voor een groot gedeelte opgeruimd. De volgende morgen zou de caravan een BOVAG onderhoudsbeurt krijgen bij caravancentrum Neerkant.

We waren vroeg op om de laatste zaken schoon te maken. Rond 09.15 uur vertrokken we naar Neerkant. Daar stond de keurmeester al klaar om onze caravan te inspecteren.

Na een bezoek aan Budel besloten om te gaan wandelen in Nationaal park De Groote Peel. We konden onze auto parkeren bij het bezoekerscentrum. We waren niet de enige die gingen wandelen en dat op een doordeweekse woensdagochtend. We maakte een prachtige wandeling en keken uit over turfvelden.

Toen we bijna klaar waren met onze wandeling werd ik gebeld dat onze caravan klaar was. Beter timing kon niet! Op nieuwe caravanbanden na hadden ze geen bijzondere zaken kunnen ontdekken die aandacht behoefte. Nu moesten we alleen nog ‘even’ naar de caravanstalling rijden.

Meer info & online boeken camping Beringerzand **** Panningen (Limburg)

Wil je ook vakantie vieren op de gezellige familiecamping Beringerzand in Limburg? Boek nu vast eenvoudig en snel je favoriete kampeerplek! Bekijk en vergelijk onderstaande aanbieders en krijg de beste deal!

Boek camping Beringerzand in Panningen via ANWB camping

Boek camping Beringerzand in Panningen via EUROCAMPINGS

ANDERE INTERESSANTE GEWOON KAMPEREN BLOGS

Kamperen in de winter / wintercampings / winterkamperen 2020 ❤️ GewoonKamperen.nl

Kamperen kerstvakantie 2020 = winterkamperen met een feestelijk karakter ❤️ GewoonKamperen.nl

Glamping in de herfstvakantie ❤️GewoonKamperen.nl

Goedkope campingverlichting ❤️ kampeerverlichting GewoonKamperen.nl

Kampeerverlichting ❤️ camping verlichting ❤️ GewoonKamperen.nl