Home Reisverslag Nederland Weekendje winterkamperen kerstvakantie 2020

Weekendje winterkamperen kerstvakantie 2020

door GewoonKamperen

Winterkamperen camping de Paalberg, Ermelo

We hadden lang gewacht en zijn toch gegaan. Lekker een weekendje winterkamperen op recreatiepark De Paalberg in Ermelo. Even helemaal weg van huis. Lekker kamperen in Ermelo op de Veluwe.

twee-caravans-op-parkeerterrein-stalling
vochtvreter in caravan

Zaterdag 19 december reden we ‘s ochtends op tijd naar de stalling. Er stonden maar twee caravans op de parkeerplaats. Even snel de caravan gecheckt. We hadden tijdens de herfstvakantie de caravan goed droog gestookt en een vochtvreter in de gootsteen gedaan om het laatste vocht te ‘vangen’. In de vochtvreter zat toch nog 1,5 cm water. Zo zie je maar.

Om 12.15 uur stonden we bij de receptie van camping De Paalberg. Bij de receptie was het uitgestorven. We waren de enige bezoekers met een caravan die kwamen inchecken. Het was gelukkig droog en warm voor de tijd van het jaar. 13 graden.

Op de camping was het extreem rustig. We stonden op de kampeerplaats die we straks in maart ook zouden krijgen. (voorseizoensplaats) Met de mover stonden we zo op de goede plaats. Pootjes uit. Elektriciteit aansluiten, water vullen en alles inladen. Omdat het ’s avonds toch snel afkoelde hadden we voor de zekerheid toch een extra dekbedden meegenomen.

Omdat het bijna kerst was hadden we voor de kerstsfeer een klein kerstboompje en rendierlampjes meegenomen. Sommige caravans waren helemaal versierd met kerstlampjes / slingers.

Wat een verschil met de zomer. Van heel druk naar extreem rustig. We hadden dit keer geen TO DO list gemaakt. Het was al heerlijk om tijdens deze Coronaperiode even weg te kunnen.

Na een korte wandeling door het bos en over de hei gingen we nog even naar Ermelo om bij slagerij Gelderblom wat lekker maaltijden te halen voor thuis. Toen we langs een bakker in het ‘grote’ centrum reden meteen ook nog even een taart gehaald. Toen we op de parkeerplaats van de camping stonden was het al bijna donker. Bij de ingang van de camping had men alles feestelijk versierd. (zie boven)

We liepen over de camping naar de snackbar om daar friet te halen. Inmiddels een traditie en wel zo makkelijk. We wilde zo min mogelijk koken in de caravan. Het was al lastig  genoeg om al dat vocht uit de caravan te krijgen en te houden. Bij de snackbar hadden ze ook gezellige kerstversiering en kerstbomen buiten staan.

’s Avonds was het heerlijk rustig. Verwarming aan. Met een kerstmuziekje in de caravan gezellig friet en taart gegeten. Daarna een Hotspot gemaakt en samen op een IPad een kerstfilm gekeken.

Vanuit ons bed konden we door het panoramaraam van onze caravan sterren bekijken. Heel leuk en relaxt.

Vocht & ventilatie in je caravan

De volgende ochtend ging snel de kachel aan. Het was niet koud want de vloerverwarming hadden we aan laten staan. De ramen waren wel heel vochtig. In de zomer laten we die op ventilatiestand staan maar nu was het te koud. Eerst even alle ramen vochtvrij maken en dan even alle ramen op een kier zodat het vocht weg kon. Daarna controleerde we ook even alle kastjes op vocht. Sommige konden we wat aandacht gebruiken. Een goede luchtcirculatie in je caravan is belangrijk om schimmelvorming te voorkomen.

Na een semi pre kerst ontbijt was het tijd voor een serieuze wandeling over de Ermelosche Heide.

Na twee uur wandelen was het tijd voor warme chocomel met slagroom en pasteitje met ragout.

TV Kijken op de camping met CAI aansluiting

Toen we onze caravan kochten waren we blij dat we via een schotel tv konden kijken. Het nadeel van een schotel is dat als het hard waait je deze het beste kan inklappen. Geen tv dus met slecht weer. Onze kampeerplaats had een CAI aansluiting. We hadden een Coax kabel in de caravan liggen die we nog nooit hadden gebruikt. Na 23 keer kamperen was dit moment! Beter laat dan nooit! In het informatiepakket van de camping zat een stappenplan voor het aansluiten van de tv op de camping. We moesten de juiste frequentie weten. Na wat uitzoekwerk begon de tv de zenders te zoeken. Na ongeveer 10 minuten hadden we een groot aantal zenders en konden we heerlijk tv kijken zonder onze schotel. Kijken op een iPad was prima maar dit was echt veel beter. Voortaan kijken we bij het reserveren van een camping of de standplaats een TV aansluiting heeft.

Ga na een lange wandeling nooit even op bed liggen om een boek te lezen. De kans dat je dan 1,5 uur later wakker wordt is aanwezig… We kwamen op de camping helemaal tot rust. Je hoefde even helemaal niets.

Voordat het donker werd gingen we met onze zoon nog even met de metaaldetector op stap. Op zoek naar kogelhulzen. Het was gaan waaien en de temperatuur was al flink gedaald. Maar beloofd is beloofd. Na tig gaten graven voelde ik mij bijna een konijn. De opbrengst: drie hulzen.

De volgende morgen waren we al vroeg op. We wilde de caravan netjes bij de stalling achterlaten. Inmiddels hebben we een goede taakverdeling zodat we snel konden schakelen. Rond een uur of 1 gingen we weer naar huis en waren we echt even helemaal weggeweest. Ik sluit niet uit dat we binnenkort weer een weekendje gaan winterkamperen.

Winterkamperen in Nederland

Zin om zelf te gaan winterkamperen? Bekijk dan blogs over winterkamperen & wintercampings: KAMPEREN KERSTVAKANTIE 2020 = WINTERKAMPEREN MET EEN FEESTELIJK KARAKTER OF KAMPEREN IN DE WINTER / WINTERCAMPINGS / WINTERKAMPEREN 2020

Ardoer wintercampings Nederland

Zoek nu jouw ideale vakantie en boek direct!

ANWB wintercampings Nederland

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Eurocampings wintercampings Nederland

Bungalow huren op recreatiepark / camping De Paalberg in Ermelo

OVERIGE INTERESSANTE BLOGS GEWOON KAMPEREN

Kamperen kerstvakantie 2020 = winterkamperen met een feestelijk karakter ❤️ GewoonKamperen.nl

Kamperen in de winter / wintercampings / winterkamperen 2020 ❤️ GewoonKamperen.nl

Kampeerverlichting ❤️ camping verlichting ❤️ GewoonKamperen.nl

Goedkope campingverlichting ❤️ kampeerverlichting GewoonKamperen.nl