Home Reisverslag Nederland Reisverslag camping Roompot Bospark ’t Wolfsven, Mierlo

Reisverslag camping Roompot Bospark ’t Wolfsven, Mierlo

door GewoonKamperen

Aan het begin ons kampeerseizoen waren we al naar een Roompot camping geweest: Roompot vakantiepark Kijkduin. Deze camping was toen goed bevallen. Nu hadden we last minute weer een Roompot camping geboekt: Bospark ’t Wolfsven.

Een week eerder hadden we onze caravan weggebracht voor een kleine reparatie. Waarom zouden we vanuit Neerkant direct naar de stalling rijden terwijl we nog een nachtje gezellig zouden kunnen kamperen. Het was maar een half uurtje rijden. Thuis hadden we nog snel een ‘ontbijt tas’ samengesteld en onze dekbedden in de auto gelegd.

Maar voordat we de caravan gingen halen, gingen we eerst nog even lunchen bij Klijnkooke met mijn schoonpapa in Veldhoven. Dit is / was een gezellige Deense lunchroom. Dit vonden wij een leuk en passend restaurant na onze kampeervakantie in o.a. Denemarken en Zweden. (Zie reisverslagen) Nu mijn vrouw weer terug was in haar geboorte provincie Noord Brabant, moest er natuurlijk een stuk vlaai gehaald worden bij een plaatselijk bakkertje.

Rond een uur of twee reden we vanuit Veldhoven richting naar onze camping. Bospark / camping ’s Wolfsven lag midden in het bos. Het was heerlijk rustig. Tussen de bomen door reden we naar ons kampeerveld. We mochten zelf een plekje uitkiezen. Er was zoveel ruimte dat we de mover niet eens nodig hadden.

Sfeerimpressie Bospark ‘t Wolfsven

Op het grote veld stonden twee Adria caravans en dus stonden we met onze caravan erbij op het ‘Adria veld’. We hadden geluk met het weer. Na tig keer kamperen hadden we de caravan zo opgetuigd.

Het weer was prima en de zon scheen volop. Tijd om de omgeving te verkennen. Boscamping ‘t Wolfsven is een camping en vakantiepark omringd door de Strabrechtse Heide in Mierlo, Noord-Brabant, gelegen in het bos en rondom een groot en mooi zwemmeer en speciaal vismeer.

Onze zoon wilde graag vissen. Gelukkig hadden we de hengels nog in de caravan liggen. Onze maden hadden we in Zweden achtergelaten en dus moesten we het doen met wat oud brood. De kans dat we iets zouden vangen was dus gering. We zaten heerlijk aan de kant. Geen vis wilde bijten natuurlijk. Ik vond het prima. Bij de caravan was het nu tijd voor een stukje vlaai.

Mijn zoon wilde graag nog een keer Kubb spelen. Dit is een Zweeds spel waarbij je houten blokken van elkaar om moet gooien. Echt een leuk spel als je de ruimte hebt. Tijdens onze vakantie in Denemarken en Zweden hadden we dit spel al diverse keren gespeeld. Zo simpel en toch heel leuk.

Als er op een camping een binnen of buitenzwembad is moet er altijd gezwommen worden en dus ook op deze camping. Deze grote camping had (jammer genoeg) een groot overdekt zwembad en dus moest papa verplicht mee. Meestal ben ik het na een half uur helemaal zat en houd ik het maximaal een uur vol. Chloordampen, herrie. Een buitenzwembad is een ander verhaal.

Al 50 jaar alles voor de buitenmens. Voor 17:00 besteld = zelfde dag verstuurd!

Het was inmiddels na zessen en we hadden geen eten meegenomen. We hadden geen zin meer om naar een restaurant te rijden of nog boodschappen te halen bij de campingwinkel. (deze was ook al dicht) Gelukkig was de snackbar nog wel open. Met een bord op schoot zaten we heerlijk tussen de bomen friet te eten. Na een laatste potje Kubb was het tijd om de caravan in te gaan.

De volgende morgen (zondagochtend) waren we vroeg op. Het was tijd om naar huis te gaan maar moeder en zoon lagen heerlijk nog even de chillen op bed. We hadden het gevoel alsof we een paar dagen weg waren weggeweest. Gelukkig gingen we met de herfstvakantie nog weg. We zouden naar camping De Paalberg gaan.