Home 5 sterren campings Nederland Weekend herfstkamperen op camping De Wildhoeve, Emst

Weekend herfstkamperen op camping De Wildhoeve, Emst

door GewoonKamperen

Na ons golf en kampeerweekend in Wintelre (lees ook: NACHTJE KAMPEREN & GOLFEN OP GOLF & RECREATIEPARK ‘T CAVES IN WINTELRE) wilde we graag nog even kamperen op de Veluwe. Na een aantal leuke kampeervakanties op camping De Paalberg in Ermelo op de Veluwe wilde we een nieuwe camping bezoeken. Via ANWB camping kwamen we op camping De Wildhoeve in Emst. Deze camping was ons ook aangeraden door kampeerders uit Katwijk.

Voordat we deze camping mogelijk wilde boeken hadden we een aantal vragen. We werden vriendelijk te woord gestaan. De eerste indruk was positief.  De camping ging aan het eind van de maand september dicht. Het was heel rustig op de camping. We mochten eerder komen en bij aankomst zelf een kampeerplaats uitkiezen.

Vanwege een studiedag op de school van onze zoon konden we op vrijdag al naar de camping. We besloten vroeg te vertrekken. Vanaf onze woonplaats was het toch bijna 2 uur rijden naar camping de Wildhoeve met onze caravan. Het weer was prima voor eind september. 21 graden, half bewolkt met ruimte voor de zon en weinig wind.

camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst

Rond 11.40 uur stonden we bij de ingang van camping de Wildhoeve en werden wij vriendelijk ontvangen. Er was nog veel plaats op de camping. Eind september zou de camping dichtgaan. We kregen bij de receptie een plattegrond met alle vrije plaatsen van de camping, een informatiemap en een wifi code voor drie apparaten. We gingen zelf op zoek naar ons ideale kampeerplaats. Even wandelen over de camping om een indruk te krijgen waar alles zat. De camping was ingedeeld in regio’s. Zo was er een bijvoorbeeld een Buizerdhoek, Eekhoornveld en een Egelhoek. Ieder veld had een aantal speeltoestellen. Wij kozen voor het Spechtennest. Lekker dichtbij het verwarmde binnenzwembad.  

camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst

Overal waren kampeerders druk bezig met afbreken en schoonmaken van voortenten. Auto’s zaten vol met kampeerspullen. Het kampeerseizoen op camping de Wildhoeve zat er namelijk bijna op.

Camping de Wildhoeve is een autovrije camping. Na het plaatsen van onze caravan konden we de auto parkeren op een parkeerplaats bij de ingang van de camping.

Camping de Wildhoeve, Emst *****

camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst
plattegrond camping de Wildhoeve, Emst

Camping de Wildhoeve is een vijf sterren (familie) camping in het bos aan de rand van Kroondomein Het Loo op de prachtige Veluwe. De camping heeft het Gouden Green Key milieukeurmerk. Door diverse maatregelen houdt men extra rekening met het milieu. Een goede zaak

Brasserie op camping de Wildhoeve, Emst
tennisbaan op camping de Wildhoeve, Emst
supermarkt op camping de Wildhoeve, Emst

Op de camping kan je een kampeerplaats reserveren voor een caravan, vouwwagen, camper of tent. Alle kampeerplaatsen op camping de Wildhoeve hebben een watertappunt, afvoer, 8 Ampère en CAI. Wil je wat extra luxe / privacy dan kan je ook een kampeerplaats met privé sanitair boeken.

Wil je kamperen maar heb je geen caravan of camper dan kan je op camping de Wildhoeve een (luxe) vakantie accommodatie boeken. O.a. safaritent, bostent, Mobile home, boshut, boshuis.

glamping op camping de Wildhoeve, Emst
glamping op camping de Wildhoeve, Emst
glamping op camping de Wildhoeve, Emst

De Wildhoeve is een camping met een groot aantal faciliteiten: waterspeeltuin voor de kinderen, 4 sanitaire gebouwen met speciale voorzieningen voor kinderen en mindervaliden, brasserie met plaatselijke producten, een snackbar fiets- en skelterverhuur, vakantiewinkel, binnenzwembad met een glijbaan en een buitenzwembad en een kinderbad, recreatieprogramma, speelveld, fietscrossbaan, hardcourt tennisbaan, speelplaatsen op ieder kampeerveld, wasserette, tafeltennistafels.

camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst

Speciaal voor kinderen heeft camping de Wildhoeve een Wildhoeve Woudlopers App. Ga op ontdekking met de fiets of trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Begin op camping de Wildhoeve of start op locatie. Meerdere wandel en fietstochten, mountainbike routes en ook speurtochten vind je in deze app.

Wil je zelf naar deze leuke (familie) camping op de Veluwe?

Wild spotten op de Veluwe

Nadat we onze caravan hadden neergezet was het tijd om de omgeving te verkennen. Het was slecht 30 meter lopen naar de ingang van Kroondomein Het Loo. We wilde graag wild spotten (wilde zwijnen spotten). We hadden eerder al verschillende keren, tijdens onze kampeervakantie op camping de Paalberg, op de Veluwe heel vroeg in de ochtend en met schemer door het bos en langs de heide gelopen. Het resultaat was toen een aantal herten en reeën.

wandelen vlakbij camping de Wildhoeve, Emst
wandelen vlakbij camping de Wildhoeve, Emst
wandelen vlakbij camping de Wildhoeve, Emst

Binnen 10 minuten was het al raak. Mijn vrouw zag wat bewegen. Twee grote zwijnen en een aantal kleintjes liepen op redelijk korte afstand van ons door het bos. Lekker wroeten. Op zoek naar eten. We hadden onze verrekijker meegenomen en konden alles goed zien. Nog nooit hadden we van zo dichtbij zulke grote zwijnen gezien en dat midden op de dag niet ver van de camping. Toen we dichtbij kwamen werden we serieus in de gaten gehouden. Het grootste zwijn keek ons aan en stond stil. Een paar stappen liep hij onze richting op. Het was tijd om afstand te nemen en verder te wandelen. Het leek wel zomer. Heerlijk weer. De Veluwe was nog heel groen. Dit kwam vanwege de mindere zomer en de regen die de afgelopen tijd was gevallen.

Het was heerlijk rustig op de camping. Veel plekken waren al leeg. Het grootste gedeelte waren gepensioneerde mensen die hadden genoten van een kampeerseizoen. De camping had een groot overdekt verwarmd zwembad. Onze zoon wilde nog even zwemmen. Het was zo rustig dat we bijna een privé zwembad hadden. Je kon zo het water in. Alles zag er netjes en verzorgd uit.

Goedkope kampeerartikelen

Voor het eten hadden we de CADAC BBQ gepakt. Thuis al macaroni gemaakt. Zo konden we snel eten. Even opwarmen, eitje baken en klaar. We konden gewoon buiten eten en dat eind september.

Je merkte toch dat het al herfst was. Toen de zon achter de bomen verdween werd het wel snel kouder. Ook werd het sneller donker. We liepen nog even richting het Kroondomein maar waren te laat. Aangezien dit vanaf zonsondergang een stiltegebied is konden we niet meer gaan wandelen. Toen we langs het gebied liepen hoorde we op een paar meter weer geritsel. Wederom zagen we een groot zwijn. Toen er een auto langs kwam die zijn grote licht scheen was het gedaan.

Wat is kamperen toch heerlijk. We komen helemaal tot rust op de camping. Je moet een beetje geluk hebben met de buren. Je staat gewoon midden in het bos. Twee eekhoorn die achter elkaar aan lopen. Mensen maken een praatje.

camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst
camping de Wildhoeve, Emst

Nog even de TV aangesloten. We hoefde dit keer niet te klooien met de instellingen van digitale tv om ontvangst te krijgen. Vroeger dan normaal besloten we lekker te gaan slapen en volgende mij waren we niet de enige kampeerders.

De volgende morgen reden we eerst naar Emst voor wild. We hadden een tip gekregen dat daar een goede slager zat. Het wildseizoen was nog niet begonnen maar we wilde toch even kijken. Slagerij Ter Weele, gespecialiseerd in Veluws wild. Voor vrienden uiteindelijk een lekker zwijnenworstje meegenomen. Althans dat hoop ik.

Nu een kort bezoek aan het centrum van Ermelo, altijd gezellig, reden we door naar kampeervrienden die we in Zweden hadden ontmoet. Alleen de man des huizes was die dag aanwezig. Leuk om weer even bij te kletsen.

Toen we terug kwamen op de camping was het nog leger op het Spechtennest veld. We hadden bij terugkomst geen zin meer om te koken. Snel eerst nog even een duik en daarna friet halen. We zouden de volgende morgen vroeg vertrekken dus hadden we de stoelen en tafels alweer in de caravan gelegd. Achteraf te snel want het bleef lang aangenaam maar binnen in de caravan was het ook gezellig eten.

Soms hebben we meer zaken in de caravan liggen dan thuis. Als we iets niet kunnen vinden dan ligt het in de caravan. Tegenover de snackbar zag onze zoon een tafeltennistafel. Na het eten moesten papa en mama nog even aan de bak. Batjes en een balletje werden snel gevonden. De strijd was begonnen. Onze zoon wordt steeds fanatieker en we moeten echt ons best doen. Uiteindelijk won hij met 1 punt verschil. Beter dan de IPad, tv of Nintendo Switch. Samen iets doen.  

GOED VENTILEREN CARAVAN

De volgende morgen waren we vroeg op. Onze zoon had nog golfles en hij wilde deze niet missen. Nu moesten we even snel schakelen. Ramen open, verwarming even aan voor het vocht, ramen even droog maken, kastjes open zetten, toiletcassette legen en schoonmaken, spullen verzamelen en belangrijk: vochtvreters klaar zetten in het toilet en keukenblok. Kampeerders weten waar ik het over heb. Niemand wil een muffe caravan met schimmels op de kussens. Het is namelijk altijd lekker een schone en frisse caravan aan te treffen als je de volgende keer weer op stap gaat. Niet vergeten te legen als je volgende weer gaat kamperen!

Nu was het nog maar drie weken tot de herfstvakantie. Naar welke camping zouden we nu gaan? Bestemming / camping nog onbekend!

Ga je zelf kamperen in de herfst en / of winter? Zorg dat je kampeeruitrusting compleet is. Nog voordelige kampeerartikelen nodig? Klik HIER!

Al 50 jaar alles voor de buitenmens. Voor 17:00 besteld = zelfde dag verstuurd!

a href=”https://nomad.nl/nomaden/?tt=34248_1883580_373920_&r=” target=”_blank” rel=”sponsored nofollow”>

ANDERE BLOGS GEWOON KAMPEREN

Kamperen in de winter / wintercampings / winterkamperen 2020 ❤️ GewoonKamperen.nl

Kamperen kerstvakantie 2020 = winterkamperen met een feestelijk karakter ❤️ GewoonKamperen.nl

KAMPEREN POLEN & KAMPEREN DUITSLAND DEEL 1 ❤️ GewoonKamperen.nl

Kampeerverlichting ❤️ camping verlichting ❤️ GewoonKamperen.nl

REISVERSLAG DENEMARKEN & ZWEDEN 2019 DEEL 1 ❤️ GewoonKamperen.nl

Campingartikelen & kampeerartikelen (vier online kampeerwinkels) ❤️GewoonKamperen.nl

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen