Home Kampeer ditjes & datjes Winter BBQ op de camping (Tips & adviezen)

Winter BBQ op de camping (Tips & adviezen)

door GewoonKamperen

BBQ-en kan ook in de herfst en winter (herfst barbecue & winter BBQ)

Als het weer het toelaat gaan we zo vaak mogelijk BBQ-en op de camping. Gezellige samen grillen. Zelf hebben we een compacte CADAC Grillo chef 2. Dit is een compacte gas BBQ voor de camping met een automatische ontsteking. De BBQ weegt slechts 6 kg en is eenvoudig mee te nemen dankzij de afneembare driepoot. Hij is zo makkelijk op te ruimen en neemt weinig ruimte in beslag. De BBQ ligt op een vaste plek in de caravan en gaat dus altijd mee. Wij barbecueën 12 maanden per jaar.

vlees op de BBQ, BBQ-en op de camping

Ooit gedacht om in de herfst of winter op de camping een BBQ aan te steken? (herfst barbecue en winter BBQ). Gezellig met z’n alle met een glas glühwein, kopje thee of een warme chocolademelk bij de BBQ staan. (De houtskool BBQ geeft de meeste warmte Tip! Zorg dat je voortent wel verwarmd is! Mocht het echt te koud worden dan heb je nog een warme ruimte om te ‘schuilen’! Als de camping het toestaat is een kampvuur in een vuurkorf ook een aanrader.

Cadac grillo chef 2, handige camping BBQ

Tip! Let op het kopen van een (camping) BBQ op het gewicht en de grootte. Ga je speciale grilplaten gebruiken? Voor hoeveel personen is de BBQ?

We gebruiken deze BBQ ook om pasta te koken of eenpansgerechten te maken.  

Tip! Je moet de grilplaat van de Grillo Chef 2 wel goed heet laten worden anders moet je lang wachten voordat je vlees gaar is. Voor ons geen grote stukken vlees die lang moeten garen. Een worstje, hamburger, sparerib of een groentespies is prima.

ESSIE’S recept voor een lekkere camping BBQ schotel

Ingrediënten: Zakje kleine aardappeltjes (mini krieltjes of aardappelschijven), rode en gele paprika, courgette, champignons en rode / groene pesto en wat olijfolie of (vloeibare) boter

Bereidingswijze: Koop een aluminium bak bij een supermarkt. Smeer deze in met olijfolie of boter. Snij de paprika, courgette en champignons in kleine stukken en doe ze samen met de aardappeltjes in de bak.  Daarna voeg je de rode of groene pesto toe en roer alles goed door elkaar. Zet deze bak zodra de BBQ plaat goed warm is op de BBQ en doe de deksel dicht. Nu en dan even met een grote lepel even roeren om aanbakken te voorkomen. (Zo nu en dan checken of alles gaar is) Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar lekkere & simpele campinggerechten? Bekijk dan mijn speciale blog: SIMPELE & LEKKERE CAMPINGRECEPTEN & CAMPING GERECHTEN (LEKKER ETEN OP DE CAMPING)  

Goede camping BBQ kopen

Wil je graag snel en gemakkelijk en een aantal keren per vakantie gezellig gaan barbecueën op de camping? Kies dan voor een lichtgewicht gas barbecue met één brander die je makkelijk uit elkaar kan halen!

Hieronder staan een aantal gas BBQ ’s die geschikt zijn voor de camping

Verder kijken en gehele aanbod gas BBQ’s bekijken? Klik dan HIER!

Overzicht van een aantal elektrische BBQ ‘s tot max 2000 watt

Wil je liever op elektriciteit BBQ-en? Houd dan rekening met het maximale wattage! Check bij de camping hoeveel ampère stroom je hebt voor de BBQ gebruikt! De meeste elektrische BBQ ’s hebben een vermogen van 2000 watt (2000 Watt = 8,70 Ampère) LET OP! Je zal apparaten uit moeten zetten om elektrisch te kunnen BBQ-en op de camping!

Verder kijken en gehele aanbod elektrische BBQ’s bekijken? Klik dan HIER!

Overzicht handige / kleine / uitklapbare houtskool camping barbecues (camping BBQ)

houtskool

Houd er rekening mee dat je op een groot aantal campings, vanwege het grote risico op brand, niet mag BBQ-en met een houtskool BBQ. Bekijk altijd eerst de campingreglementen of vraag bij de receptie of dit is toegestaan.

Winter BBQ (barbecue) recepten (drie links)

https://www.jumbo.com/inspiratie/bbq/winter-bbq

https://www.foodinista.nl/winterbarbecue-recepten-anders-voor-de-feestdagen/

https://www.bbqkampioen.nl/blog/5-heerlijke-winter-bbq-recepten.html

ReizenReizen